• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kreolky
Napište svůj komentář k receptu

Kreolky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kreolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 120
      g tuk
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • 2. těsto
    • 300
      g hrubá mouka
    • 120
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 120
      g kokos
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vále postupně vypracujeme obě těsta a necháme odpočinout. Z prvního těsta vyválíme plát 3-4 mm a vykrajujeme formičkou kolečka, která ukládáme na plech (používám pečící papír). Druhé těsto protlačujeme mlýnkem a tvarujeme věnečky, které ukládáme na kolečka z prvního těsta. Já nemám mlýnek, plát vyválím asi na 1 cm a používám stejnou formičku a prostředek vypíchnu malinkým kolečkem. Vzniklý otvor vyplníme marmeládou a dáme péct.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cicolina | 3. 1. 2007 14:51

    Podobný recept také mám, ale kolečka peču zvlášť a potom slepuji máslovým krémem a doprostřed dám kousek marmelády nebo kandovaného ovoce ;-)

  • jana ponáhlá | 3. 1. 2007 14:17

    Toto cukroví jsem dělala v polovině prosince 2006 a do dnešního dne 3.1.07) nezměklo, chuťově je nevýrazné, po kokosu chuť žádná. Dobrá je tam jen ta marmeláda. Vylepšovala jsem cukroví potíráním rumem, aby změklo a vůbec nějak vonělo, ale ani to nepomohlo . Vypadá pěkně, přesto tento recpet nezařadím do kolekce našeho oblíbeného cukroví. Pokud bych měla přiřadit hodnotící známku, tak asi tak za 4.

  • Petra Seibertová | 13. 12. 2006 07:14

    Ano,máte pravdu,navrch koleček jsem nastříkala jablečnou marmeládou kroužek,zalila celé čokoládou a ozdobila mandlí.Hned je to o něčem jiném,ale bez marmelády nedoporučuji.Kokosová chuť druhého těsta není moc výrazná,nebo vlastně ten kokos v tom vůbec necítím.Ale můj syn říkal,že je to "dobré",takže se asi tohle cukroví nevyhodí. :o)

  • NMarta | 12. 12. 2006 19:22

    Petro, nedivím se, že se vám nelíbí ani nechutná. Právě šmrnc dodá marmeláda, jednak chuťově a pak i vzhledově! Tahle změna receptu myslím nebyla moc šťastná!

  • Petra Seibertová | 12. 12. 2006 15:00

    Tak dopečeno a dávám za 3.Cukroví nijak výrazné ani vzhledově,ani chuťově.Snad až se to rozleží....Kolečka sice drží na sobě,ale příště už péct nebudu.Teď ještě budu muset vymyslet něco,čím tomu dám aspoň nějaký šmrnc,snad krém a polevu.

  • Petra Seibertová | 12. 12. 2006 14:32

    Právě mám Kreolky v troubě a spíše mě zajímá,jak bude vrchní kolečko držet na tom spodním.Vykrajovala jsem taky jen kolečka,mlýnek nemám,jen jsem nedělala uprostřed dírku na marmeládu,takže kolečka na sobě jen tak leží a moc se mi to nezdálo.Až dopeču,dám vědět.

  • NMarta | 27. 11. 2006 07:57

    Je to vyzkoušený recept, dělám několik let

  • Pajina | 26. 11. 2006 19:13

    Ten recept je zajímavý,jenom se mi zdá té mouky v 2 těstě nějak moc.Nemá někdo vyzkoušené?Předem děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Kokos Moučkový cukr Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Kreolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact