• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kreolky
Napište svůj komentář k receptu

Kreolky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kreolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 120
      g tuk
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • 2. těsto
    • 300
      g hrubá mouka
    • 120
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 120
      g kokos
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Na vále postupně vypracujeme obě těsta a necháme odpočinout. Z prvního těsta vyválíme plát 3-4 mm a vykrajujeme formičkou kolečka, která ukládáme na plech (používám pečící papír). Druhé těsto protlačujeme mlýnkem a tvarujeme věnečky, které ukládáme na kolečka z prvního těsta. Já nemám mlýnek, plát vyválím asi na 1 cm a používám stejnou formičku a prostředek vypíchnu malinkým kolečkem. Vzniklý otvor vyplníme marmeládou a dáme péct.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cicolina | 3. 1. 2007 14:51

    Podobný recept také mám, ale kolečka peču zvlášť a potom slepuji máslovým krémem a doprostřed dám kousek marmelády nebo kandovaného ovoce ;-)

  • jana ponáhlá | 3. 1. 2007 14:17

    Toto cukroví jsem dělala v polovině prosince 2006 a do dnešního dne 3.1.07) nezměklo, chuťově je nevýrazné, po kokosu chuť žádná. Dobrá je tam jen ta marmeláda. Vylepšovala jsem cukroví potíráním rumem, aby změklo a vůbec nějak vonělo, ale ani to nepomohlo . Vypadá pěkně, přesto tento recpet nezařadím do kolekce našeho oblíbeného cukroví. Pokud bych měla přiřadit hodnotící známku, tak asi tak za 4.

  • Petra Seibertová | 13. 12. 2006 07:14

    Ano,máte pravdu,navrch koleček jsem nastříkala jablečnou marmeládou kroužek,zalila celé čokoládou a ozdobila mandlí.Hned je to o něčem jiném,ale bez marmelády nedoporučuji.Kokosová chuť druhého těsta není moc výrazná,nebo vlastně ten kokos v tom vůbec necítím.Ale můj syn říkal,že je to "dobré",takže se asi tohle cukroví nevyhodí. :o)

  • NMarta | 12. 12. 2006 19:22

    Petro, nedivím se, že se vám nelíbí ani nechutná. Právě šmrnc dodá marmeláda, jednak chuťově a pak i vzhledově! Tahle změna receptu myslím nebyla moc šťastná!

  • Petra Seibertová | 12. 12. 2006 15:00

    Tak dopečeno a dávám za 3.Cukroví nijak výrazné ani vzhledově,ani chuťově.Snad až se to rozleží....Kolečka sice drží na sobě,ale příště už péct nebudu.Teď ještě budu muset vymyslet něco,čím tomu dám aspoň nějaký šmrnc,snad krém a polevu.

  • Petra Seibertová | 12. 12. 2006 14:32

    Právě mám Kreolky v troubě a spíše mě zajímá,jak bude vrchní kolečko držet na tom spodním.Vykrajovala jsem taky jen kolečka,mlýnek nemám,jen jsem nedělala uprostřed dírku na marmeládu,takže kolečka na sobě jen tak leží a moc se mi to nezdálo.Až dopeču,dám vědět.

  • NMarta | 27. 11. 2006 07:57

    Je to vyzkoušený recept, dělám několik let

  • Pajina | 26. 11. 2006 19:13

    Ten recept je zajímavý,jenom se mi zdá té mouky v 2 těstě nějak moc.Nemá někdo vyzkoušené?Předem děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Kokos Moučkový cukr Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Rizoto s masem
Rizoto s masem
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Kreolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact