• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémový jahodový dort
Napište svůj komentář k receptu

Krémový jahodový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • těsto:
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • 2
      lžíce olej
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • smetanový krém:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g měkký tvaroh z vaničky
    • 300
      g jahody 250 -
    • vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle vlastní chuti a sladkosti jahod
  • dohotovení:
    • 150
      g jahody cca
    • želé dortové na 250 ml tekutiny + cukr
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašleháme měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmícháme na kousky pokrájené očištěné jahody. Hotový krém nandáme na zchladlý korpus, uhladíme do roviny a dozdobíme pokrájenými jahodami. Pokud chceme, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháme ztuhnout nebo jen dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
3
Hotový dort necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté pokrájíme a podáváme.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Želé dortové

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

107
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Zeleninové závitky
Zeleninové závitky
18
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
11
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
Krémový kokosový řez s ananasem
Krémový kokosový řez s ananasem
Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky
Krémový salát z brokolice, rajčat a…
Krémový špenát
Krémový špenát
  • Recepty.cz
  • Krémový jahodový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact