• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 26
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zbylo vám vařené, pečené či grilované kuřecí maso od oběda? Využijte ho pro přípravu jednoduchého rizota, které chutná jak z italské restaurace.

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 90
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      g žampiony
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio, Carnarolli, Vialone...
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 1,40
      l kuřecí vývar
    • 150
      g kuřecí maso vařené, pečené, grilované...
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 1
      svazek petrželka
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte přibližně ještě 10 minut smažit dosklovata, dokud není cibule měkká. Vmíchejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je nechte opékat asi 5 minut. Pak přidejte rýží, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 2 minuty. Jakmile zrnka částečně zprůhlední, zalijte ji bílým vínem. To nechte téměř vyvařit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přilijte naběračku horkého kuřecího vývaru a začněte odměřovat 20 minut. Za stáleho míchání vývar nechte téměř vyvařit, část se absorbuje ro rýže, a znovu přilijte další dávku. takto postupujte dokud nezískáte krémovou texturu, jakou má například rýžový pudink.
3
Přimíchejte nasekané vařené či pečené kuře, krátce zahřejte a poté vypněte. Vmíchejte strouhaný parmazán a najemno nasekanou petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebal i zbytek tekutiny. Podávejte posypané parmezánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Kuřecí maso Kuřecí vývar Máslo Parmazán Petrželka Rýže na rizoto Strouhaný parmazán Uzená slanina Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Treska v krustě

Treska v krustě

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

38
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact