• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s lososem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s lososem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 150
      g rýže cca, ryze Arborio nebo Carnaroli, muze byt i Parboiled
    • 1
      ks filé z lososa 1 nebo 1 a 1/2
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      ml bílé víno
    • 500
      ml zeleninový vývar cca
    • panenský olivový olej
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.
2
V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.
3
Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Krémové kapustové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leia | 5. 4. 2017 12:38

    Nevím, jestli by nebylo lepší vařit rýži zvlášť a osmahnutého lososa tam pak zamíchat až do hotového. Takhle se tam ten losos bude vařit hrozně dlouho.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:01

    Ano, chápete to dobře.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:00

    Naprosto vynikající!

  • Richard | 2. 11. 2016 17:01

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

  • mailis | 9. 4. 2016 11:48

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  • mailis | 20. 6. 2015 13:49

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

  • HelenaPa | 17. 1. 2014 09:22

    Přidala jsem kousek pórku. Byla to vynikající večeře. Dávám velkou 1.

  • lenka.zima | 16. 10. 2013 12:02

    výborné

  • Lukáš | 6. 10. 2013 22:15

    Monstrózní, grandiozní... Super výsledek i jako začátečník. Napadlo mě příště tam dát krevety. :-)

  • Káťa | 24. 4. 2012 16:32

    super recept, je to opravdu úžasné jídlo:)

  • pippiva
    pippiva | 18. 2. 2012 11:41

    :-D To me tesi.

  • jirka | 17. 9. 2011 12:30

    fakt vyborny! jak nekde u kolosea v origos italsky restauraci. pouzil jsem uzenyho lososa, vubec neni treba solit a je to supr dobry a jednoduchy! dikes

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Ryby Losos
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Filé z lososa Máslo Panenský olivový olej Petrželka Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Malý korpus

Malý korpus

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

61
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
28
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
25
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
20
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem…
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact