• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Krémové hráškové rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 25
      g máslo
    • sůl
    • rýže Riso Gallo Vialone Nano
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 200
      g mražený hrášek Nevařený
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g chřest Mladý chřest

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme hrášek, máslo a konečně část nastrouhaného sýru. Lehce povaříme.

RADA: Jak krájet cibuli? Podívejte se na video!

2
Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s dýní a hráškem

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dara | 8. 5. 2015 12:55

    Dobré, jednoduché ;-)

  • Di | 4. 12. 2006 16:47

    Kubine Matulo, do pravého italského rizota se nedává ani maso, ani zelenina. je to prostě ochucená rýže a parmazánem. To rizoto, které známe my, je již naše česká odnož!

  • Tereza Jarčušková | 4. 12. 2006 15:15

    Prečo aj mäso ? Existujú aj zeleninové rizotá:)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 12. 2006 15:13

    Kubine, na konci receptu je psáno:jedná se o jídlo...čistě bezmasé:-)) Rizoto s masem musíte hledat jinde...

  • Kubin Matula | 4. 12. 2006 14:27

    myslim si ze to je blbost!!!!!!!!! melo by tam byt taky maso ne?...a treba i kukurice

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:34

    Mohu, pokud na sebe uvedete e-mail.

  • Anonym | 13. 6. 2005 12:32

    Děkuji za připomínku a omlouvám se - pokud je to možné, prosím můžete jméno k receptu přidat? Moc děkuji a gratuluji k výborné webové stránce! Míša (Tuto zprávičku prosím není třeba uvádět, stačí jen dodat jméno pokud možno.)

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:30

    Pokud chcete být pod receptem uvedena jako autor, musíte při přidávání nového receptu zaškrtnout "Souhlasím s uveřejněním kontaktu na autora receptu (Jméno, Příjmení, e-mail) u zaslaného receptu."

  • Míša | 13. 6. 2005 12:16

    Dobrý den, já jsem autorkou (mé jméno tu bohužel není nikde zobrazeno), ale skutečně budete mile překvapeni, toto rizoto mi moc chválili i přátelé, kteří běžně vegetariánskou stravu zapuzují - opravdu jej vyzkoušejte, je snadné a opravdu moc chutné - a úžasné v létě, kdy chceme určitě jíst trochu "lehčeji"! Míša

  • jaja 13 | 11. 6. 2005 17:28

    Já myslím, že i chlapi by mohli občas něco bez masa. A tohle vypadá velmi dobře.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:21

    jo.... a kde je máso???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Zdravě i chutně Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Cibule Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rýže Slunečnicový olej Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

25
Míša řezy
Míša řezy
22
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
  • Recepty.cz
  • Krémové hráškové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact