• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová žampionová polévka

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 178
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.

Suroviny

5 porce
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 1,50
      l voda
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • petržel
    • 2
      kostka masox houbový
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 250
      g žampiony
    • 0,50
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min.

RADA: Jak správně připravit domácí jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Na závěr zahustíme zápražkou z mouky a smetany a provaříme, aby se ztratila moučná chuť. Na talíři sypeme zelenou petrželkou.

RADA: 13 tipů na podzimní polévky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Žampionová polévka se sýrem

Žampionová polévka se sýrem

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal | 5. 12. 2016 17:43

    taky nevidim na bujonu nic spatneho....pokud je domaci, je na rychlou polevku nejlepsi a spousta jidel se pripravuje s pomoci vyvaru, tak neni nic jednodussiho nez si domaci bujon s michat s horkou vodou <:-)

  • Ota | 5. 11. 2016 16:46

    jsem na bujonu závislý je to dobrota.

  • Petra | 1. 5. 2016 12:46

    Co všichni vyvádí skrz bujon? Já ho používám leta a nevidím na tom nic špatného, každé léto si udělám zásobu sklenic zeleninového bujonu a pak ho celou zimu přidávám do polévek a omáček. Ještě nikdo si nestěžoval. Není bujon jako bujon, každý podle svého

  • Elena | 4. 4. 2016 09:13

    Taky dělám a chutná nám...

  • Eva | 6. 3. 2016 09:52

    My neumíme vařit, a ty zase gramatiku .... každý ať si vaří podle sebe ne!

  • Maťko | 8. 1. 2016 11:22

    neumíte vařit bez bujónů ?? měli by ste!

  • honza | 5. 5. 2015 12:25

    to u mohu rovnou uvarit z pytliku,asi recept od vyrobce masoxu

  • sežeru co vidím | 19. 4. 2015 07:49

    Hlavně ten masox, tvl UHO

  • zujali | 30. 8. 2014 09:36

    U nás doma všem moc chutná. Jinou už nedělám. :-) Všem doporučuji!! 8-)

  • stols | 1. 6. 2014 06:41

    Akorát nechápu ten houbový bujón, co se přidává do hub:))) Bez glutamanátu ani ránu

  • jarek.ostrava
    jarek.ostrava | 22. 4. 2014 18:51

    Výborná polévka doporučuji

  • Samuel | 18. 3. 2014 11:56

    Jednoduchý, rychlý recept. :-) do polévky jsem toho hodně přidal pač mě přišla hodně chudá.

  • Sarka | 15. 2. 2014 14:41

    Výborné, ještě jsem orestovala česnek, a přidala provensalske koření, trochu umixovala...mnam mnam ;-)

  • jirka | 18. 1. 2014 12:22

    hrozny recept misto te zaprašky raději zatřepku

  • Niko Leta | 27. 7. 2013 08:39

    skvělý rychlý recept i pro naprostého nekuchaře,jako jsem já ;-) každému doporučuji..

  • Zuzka | 26. 7. 2013 11:48

    Vynikající polévka, jen jsme neměli smetanu, tak jsem bohužel musela dát mléko, ale i tak byla výborná :-)

  • Janča | 16. 6. 2013 12:02

    Polévka je vynikající, dávám jen 1 kuřecí bujón a celou smetanu, prostě super! :-P

  • Petra | 2. 2. 2013 14:07

    Dobrá polévka, jen jsem přidala muškátový oříšek :-)

  • heatli | 30. 10. 2012 14:03

    moc dobrá a velice jednoduchá polévka ;-)

  • henki | 7. 8. 2012 20:20

    vynikající ! miluju krémové polévky a tuhle zvlášť. můžu jen doporučit :-) ;-) ;-)

  • ja | 6. 3. 2012 15:47

    skúste prihodit počas varenia do polievky dýnové semienka. A milovníci mozzarelly -miesto taveného sýra do hotovej polievky nahadzať kusky čerstvého sýra a je to fantázia. <3

  • Zuzana V. | 31. 10. 2011 12:56

    Polévku jsem dnes dělala poprvé a můžu potvrdit, že je moc dobrá! ;-)

  • binki | 23. 10. 2011 11:59

    Ten figl s tavenym syrem je genialni!!! dekuji za tip! :-)

  • padmé | 19. 9. 2011 13:29

    Moc dobrá :-) Doma měla velký úspěch.

  • Azraelka | 7. 6. 2011 17:40

    Vyborna, dala jsem mene vody, moukou zaprasila zampiony pred zalitim vodou a misto smetany (protoze nebyla) jsem dala taveny syr, nas oblibeny figl. :) Doporucuji. :)

  • Aurius Dix | 5. 4. 2011 11:18

    Mohu doporucit!

  • recepty73
    recepty73 | 22. 3. 2011 08:02

    ...někdy přidám i drobně pokrájenou bramboru, bujón nedávám ;-)

  • fIRCON | 7. 1. 2011 07:30

    Bujón nedávám, není potřeba. A smetanu dolévám nakonec samotnou, moukou zapráším žampiony těsně před zalitím vodou.

  • marketka f | 8. 11. 2010 14:24

    Výborná polévka, akorát jsem si upravila množství žampionů (jsme sice doma jen dva, ale vařívám na více dnů a máme rádi husté polívky) a nedávám tam houbový bujon ale masox. A když není smetana, tak dám mléko - sice to není ono, ale i tak je to dobré.

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 23. 10. 2010 01:17

    bujon neni potreba ... moje oblibena

  • imagoimagor | 21. 10. 2010 19:11

    Polévka je výborná, ale dělám ji bez bujónu, ten vůbec nepoužívám a ani ho není třeba:-) Doporučuju s rozpečenou bagetkou s bylinkovým máslem. Přidala jsem fotku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová Žampionová
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Masox Mletý kmín Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Voda Žampiony

Žampionová omáčka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Žampionová omáčka

Poslední sledované recepty

53
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
35
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
34
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
29
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
27
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
  • Recepty.cz
  • Krémová žampionová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact