• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krém z bílé ředkve na víně

0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • polévka
    • 2
      ks bílá ředkev dvě obří nebo 4-6 malých
    • 23
      ks brambory dva velké nebo čtyři malé, musí být menší než ředkve
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      l vývar nebo voda s bujonem
    • 1
      ks smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • petrželová nať
    • líbeček
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička limetková šťáva
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
2
Mezitím si oškrabeme brambory a na podobně velké kostky je pokrájené přisypeme ke směsi do hrnce. Zalijeme vývarem (aby bylo vše ponořené, ale příliš vody navíc už nepřiléváme, abychom nemuseli dohušťovat moukou) nebo vodou s bujonem, přidáme lžíci cukru, špetku kmínu, sůl, pepř, přilijeme bílé víno, přisypeme zelené koření a povaříme. Vezmeme si tyčový mixér, těsně před mixováním přidáme do hrnce dva stroužky česneku. Umixujeme dohladka.

RADA: 6 triků, jak zahustit polévku bez mouky

3
Vypneme sporák a do nevařící se polévky přidáme lžičku limetkové šťávy a smetanu. Někde stranou si při celém procesu osmažíme krutonky z pečiva, nazdobíme a podáváme. Je to brutálně dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Vaření Restování Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Bílé víno Brambory Česnek Cibule Cukr Kmín Líbeček Limetková šťáva Pepř mletý Petrželová nať Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

103
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
65
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
39
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Císařský trhanec
Císařský trhanec

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Popelka na Štědrý večer nebude! Ale přesto ji vidět můžete…

Popelka na Štědrý večer nebude! Ale přesto ji vidět můžete…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Krém / krémová náplň do doutníčků,…
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
Krém z dýně hókaidó
Krém z dýně hókaidó
Krém z růžičkové kapusty
Krém z růžičkové kapusty
Krém, který se nikdy nesrazí
Krém, který se nikdy nesrazí
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact