• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krém z bílé ředkve na víně

0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • polévka
    • 2
      ks bílá ředkev dvě obří nebo 4-6 malých
    • 23
      ks brambory dva velké nebo čtyři malé, musí být menší než ředkve
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      l vývar nebo voda s bujonem
    • 1
      ks smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • petrželová nať
    • líbeček
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička limetková šťáva
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
2
Mezitím si oškrabeme brambory a na podobně velké kostky je pokrájené přisypeme ke směsi do hrnce. Zalijeme vývarem (aby bylo vše ponořené, ale příliš vody navíc už nepřiléváme, abychom nemuseli dohušťovat moukou) nebo vodou s bujonem, přidáme lžíci cukru, špetku kmínu, sůl, pepř, přilijeme bílé víno, přisypeme zelené koření a povaříme. Vezmeme si tyčový mixér, těsně před mixováním přidáme do hrnce dva stroužky česneku. Umixujeme dohladka.

RADA: 6 triků, jak zahustit polévku bez mouky

3
Vypneme sporák a do nevařící se polévky přidáme lžičku limetkové šťávy a smetanu. Někde stranou si při celém procesu osmažíme krutonky z pečiva, nazdobíme a podáváme. Je to brutálně dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Vaření Restování Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Bílé víno Brambory Česnek Cibule Cukr Kmín Líbeček Limetková šťáva Pepř mletý Petrželová nať Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špagety carbonara
Špagety carbonara
12
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Krém / krémová náplň do doutníčků,…
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
Krém z dýně hókaidó
Krém z dýně hókaidó
Krém z růžičkové kapusty
Krém z růžičkové kapusty
Krém, který se nikdy nesrazí
Krém, který se nikdy nesrazí
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact