• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křehké galetky s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Křehké galetky s rebarborou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vychutnejte si šťavnatou a kyselou rebarboru v moučníku z křehkého mandlového těsta a s kopečkem vanilkové zmrzliny navrch.

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g mandlová mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 170
      g máslo
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g rebarbora očištěná a nakrájená
    • 100
      g hnědý cukr
  • K podávání
    • vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme hladkou a mandlovou mouku s moučkovým cukrem a špetkou soli, přidáme pokrájené máslo a vodu a ručně vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky odležet.

RADA: Nejlepší rebarborové koláče

2
Těsto rozdělíme na tři díly a z každé vyválíme mezi dvěma archy pečicího papíru placku silnou zhruba 4 mm. Doprostřed každé dáme nakrájenou rebarboru, posypeme ji nerafinovaným cukrem a pak přehneme okraje těsta směrem ke středu.
3
Galetky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut, až okraje těsta zezlátnou. Podáváme je ještě horké, doplněné kopečkem vanilkové zmrzliny.

RADA: Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Galetka s rebarborou a malinami

Galetka s rebarborou a malinami

Rebarborový obrácený koláč s mandlemi

Rebarborový obrácený koláč s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Těsta Křehké
Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Mandlová mouka Máslo Moučkový cukr Rebarbora Studená voda Sůl Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

227
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
15
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Krvavý prejt
Krvavý prejt
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými…
Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké ořechové řezy
Křehké ořechové řezy
Křehké ořechové tyčinky z listového těsta
Křehké ořechové tyčinky z listového…
  • Recepty.cz
  • Křehké galetky s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact