• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Královský štrúdl
Napište svůj komentář k receptu

Královský štrúdl

autor: Bin Ládin
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královský štrúdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 350
      g tvaroh
    • 350
      g mák mletý
    • 350
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 1
      dl mléko
    • 50
      g jahodový džem
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Těsto na palačinky
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si uděláme 9 palačinek, poté začneme s přípravou náplní: tvaroh rozmícháme se 100 g cukru a 1 vejcem, mák semeleme, přidáme 100 g cukru, 1 dcl mléka, 50 g jahodového džemu, jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, přidáme 100 g cukru, 1 vanilkový cukr a lžíci skořice.
2
Jednotlivé náplně rozetřeme na připravené palačinky a svineme. Listové těsto si rozdělíme na 3 stejné díly a rozválíme. Na každý díl klademe 3 palačinky vždy dvě dospod a jednu navrch tak, abychom měli na jednom těstě všechny 3 náplně. Palačinky zabalíme a konce podhrneme dospod, aby náplň nevytekla. Pomašlujeme jedním rozmíchaným vajíčkem a dáme péct do trouby na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královský švestkový dort

Královský švestkový dort

Královský koláč z Motrilu

Královský koláč z Motrilu

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:45

    ...náplně dělám od oka, štrúdl peču v době, kdy jsou na jídelníčku palačinky -hodně slabé ..., je to jiné a také dobré ;-) :-P ...

  • pavel.solar | 11. 12. 2010 21:18

    Teď jsem dopekl a ochutnal a nemá chybu!!! Díky za recept.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:44

    no toto!to je originální, i když, pravda, trochu pracnější..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Jahodový džem Listové těsto Mák mletý Mléko Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Závin z listového těsta…
21
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…
17
Buchta s jablky a kysanou smetanou
Buchta s jablky a…
17
Buchta proti všem předpisům
Buchta proti všem…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Bolek Polívka (76): Velký návrat po mrtvici

Bolek Polívka (76): Velký návrat po mrtvici

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Královská buchta
Královská buchta
Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský švestkový dort
Královský švestkový dort
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kravské palačinky
Kravské palačinky
  • Recepty.cz
  • Královský štrúdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact