• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Královské řezy II.

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 360
      g polohrubá mouka
    • 360
      g máslo
    • 3
      lžíce voda
  • Tmavé těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 50
      g kakao
    • 70
      g ořechy
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      g puding
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme bílé těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na dva díly, jeden upečeme na obráceném pekáči a druhý dáme na hluboký plech. Na něj vlijeme černé těsto, upečeme mírně a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem, přiklopíme další bílou plackou a pocukrujeme.
2
Černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem a vmícháme sníh a oříšky.
3
Krém: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem a po lžičkách vmícháme pudink.
4
Tento recept dělávávala moje babička, už léta se ho chystám zkusit sama, ale je pracnější a já mám doma malého křiklounka, který mě nenechá trávit hodiny u plotny, tak doufám, že to někdo vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 27. 4. 2007 11:49

    Bílou placku na plechu těsně před přesunem nechám na chvilku nahřát na plotýnce,pak se placka přesune lehčeji.Bílé těsto se nesmí přepéct do růžova.

  • lenča | 20. 4. 2007 20:08

    Co myslíte - upéct na obraceným pekáči?

  • Jana Peková | 19. 4. 2007 12:57

    Nejsem autorkou tohoto receptu.ale také takto peču na obráceném pekáči ten druhý plát-třeba u laskonkových řezů už jem na tento dotaz odpovídala-plech se mastit nemusí-i toto těsto je mastné dost a upečený plát se snadno sesune na ten první s připraveným krémem.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 4. 2007 12:53

    Jano, na obráceném plechu se těsto peče, aby výsledná placka lépe přikryla krém na korpusu. Plech je dobré pokrýt papírem na pečení, lépe to jde sundat. A ještě lepší jsou, jak už jsem psala péct rovnou nakrájené čtverečky ( plát rozkrájet rádlem a upéct ), jinak by mohl začátečník snadno vyrobit puzzle :-)) Těsto nesmíte přepéct do růžova, jinak se drolí úplně. A aby to šlo lépe sloupnout z papíru, trošku ho ze spodu nahřejte ( položte na nahřátou podložku ).

  • Jana z VM | 19. 4. 2007 12:27

    Proč se peče část bílého těsta na obráceném pekáči ? Má to nějaký smysl a má se ten obrácený plech namastit?? Prosím o bližší vysvětlení , díky.

  • jíta | 19. 4. 2007 09:52

    Královské řezy dělám už roky, jsou výborné a nejsou tak pracné jak se zdají. Každý kdo ochutnal, velice chválí. Radím - nebojte se a zkoušejte.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 4. 2007 17:28

    Tohle jsou Královské stoleté řezy, klasika. Jsou docela dobré, ale opravdu pracné. Hlavně vrchní část se ráda láme. Je lépe péct rovnou čtverečky z těsta na pečícím papíru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Puding Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablková roláda

Jablková roláda

Dýňový krém

Dýňový krém

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Máslové řízky
Máslové řízky
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact