• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
Napište svůj komentář k receptu

Královna sněhového pečiva

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královna sněhového pečiva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g lískové oříšky
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Příprava ořechů:** troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
2
Plech vyndáme, ořechy nasypeme na utěrku, zabalíme a třením zbavíme slupek, které pak vyfoukáme. (Slupek se nelze zbavit úplně, tak nepropadejte panice, na rozdíl od v obchodě koupených se vám odmění intenzivním aromatem a chutí). Ořechy po částech nasekáme buď ručně, nebo rychle v mixéru, ale nesmí!!! být nasekané najemno.
3
**Těsto:** z bílků a soli ušleháme sníh, přisypeme cukr a šleháme, dokud se zcela nerozpustí. Postupně vmícháme mouku a kakao a nakonec máslo a ořechy.
4
Plechy vyložíme pečícím papírem. Lžící sázíme na plech malé kopečky. Zachováme 4 cm odstup, protože těsto se při pečení poněkud rozteče.
5
Pečeme asi 12 minut (dle trouby).
6
Je to velmi vhodná a chutná alternativa, jak se "zbavit" přebytečných bílků z pečení a přesto, že díky oříškům (já dělám minimálně 3-4 dávky) to není nejlevnější cukroví, zkuste aspoň jednu dávku a uvidíte, že mu přijdete na chuť (dobroučké je už totiž těsto samo o sobě).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffinková královna

Muffinková královna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Čepová | 14. 12. 2005 19:58

    Pečeme při stejné teplotě jako pražíme ořechy.

  • Anonym | 14. 12. 2005 12:41

    Pečeme také jako při přípravě ořechů (180°C)či spíše sušíme jako sněhové pečivo?V tom případě by stačilo 12 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pražení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Lískové oříšky Máslo Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Bramborové rösti
Bramborové rösti
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
20
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact