• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík v zelenině s hořčicí
Napište svůj komentář k receptu

Králík v zelenině s hořčicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 60
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík v zelenině s hořčicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks malý celer
    • 2
      ks petržel
    • 70
      g máslo
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      ks bobkový list
    • rozmarýn
    • tymián
    • 100
      g hořčice
    • 125
      ml šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou bylinkami a kořením, zmírníme teplotu v troubě a za občasného podlévání pečeme ještě asi 25 minut.
2
Hotového králíka(porce)vyjmeme, do pekáčku přidáme víno i šlehačku, povaříme, propasírujeme přes cedník zeleninu, smícháme se šťávou z výpeku a s touto omáčkou přelijeme porce králíka na talířích. Pokud máte ráději kousky zeleniny pasírovat nemusíte.
3
Podáváme například s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nosková | 23. 3. 2017 16:49

    Králík podle zdejšího receptu je velká delikatesa, po které se olizovala celá naše rodina. Použila jsem místo celého kusu pět stehen.

  • Jaromír Sojka | 3. 11. 2016 14:13

    Recept nemohu jinak, než doporučit. Před okamžikem jsme dojedli, králík byl nevysušený, vynikajícně ochucený, se znamenitou omáčkou. Pasírování šlo velmi dobře a v kuchyňském sítu zůstaly prakticky jen větvičky rozmarýnu.

  • Heda | 10. 3. 2016 18:01

    Vyzkoušeno s předstihem na velikonoční tabuli a musím říct, že recept vůbec nezklamal a králík je excelentní.

  • talpa | 5. 4. 2014 22:39

    bez vina to neni ono a smetana to zjemni... udelala jsi chybu

  • allena89
    allena89 | 14. 2. 2014 12:34

    Výborný. Jen jsem vynechala závěrečnou část s omáčkou, takže bez smetany a vína. Bylo to moc dobré s dušenou rýží.

  • hanzakar | 22. 6. 2012 12:58

    Vynikající, doporučuji podávat s vínem :-)

  • Miroslava | 2. 2. 2012 14:26

    Špica králík, děkuji.

  • Andrea Šímová | 7. 12. 2011 14:06

    Králíka jsem nejdřív naporcovala, to dělám pokaždé, pekla jsem pod pokličkou se zeleninou a hořčicí hned od začátku a až ke konci pekáč odklopila. Byl to prý nejchutnějšíší králík. Mě tedy také chutnal velmi a jak voněl! Že měl kolem sebe hodně zeleniny byl i šťavnatý a rýže k němu pasovala. Tímto vám děkuji za inspiraci na výborný oběd.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hořčice Králík Malý celer Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šlehačka Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
10
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč famózní

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík v rajčatové omáčce
Králík v rajčatové omáčce
Královská buchta
Královská buchta
Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
  • Recepty.cz
  • Králík v zelenině s hořčicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact