• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po francouzsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 110
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer menší
    • 200
      g uzené maso
    • 50
      g slanina
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce králíka, posypeme nahrubo strouhaným celerem, mrkví a na kostičky pokrájeným uzeným masem.
2
Pokud máme rádi větší kousky zeleniny, můžeme ji místo strouhání pokrájet na nudličky či kostičky.
3
Dáme péct do předehřáté trouby (nejprve zaklopené), podle potřeby podléváme. Pečeme asi 3/4 hodiny až 1 hodinu doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Medková | 19. 4. 2017 17:50

    Vynikající recept!

  • Renata Slabochová | 31. 1. 2017 00:42

    Lepšího králíka jsme ješte neměli a tak určitě doporučuji.

  • Alena Padevětová | 9. 11. 2016 15:04

    Vynikající recept. Velmi jsme si pochutnali a ráda zopakuji.

  • Kačka a Tom | 9. 10. 2016 15:45

    Dělali jsme si stehna a byla to delikatesa :-D

  • Kačka a Tom | 6. 10. 2016 20:21

    Zkusíme v sobotu :-D

  • Makovská | 2. 10. 2016 14:23

    Byl výborný a chutnal celé rodině. Děkuji za recept.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:21

    Děkuji za recept,králík byl světový <3 .

  • Ládková | 26. 12. 2015 17:29

    Vynikající králík. Jsem moc ráda, že jsem zkusila nový recept.

  • Markéta | 14. 1. 2015 21:30

    Tento recept vypadá velice dobře a myslím, že nám bude zítra králík moc chutnat.

  • Stepova | 1. 4. 2013 12:10

    V ingrediencich chybi celer,je mozne ho nejak dopsat?Psany je jen v postupu,ja dala jeden cely mensi a byla to velikananaska dobrota.Pekla jsem ho take nejdriv zakryteho a az na posledni minuty odkryla. :-* Dekuji vam.

  • xVx | 9. 6. 2012 15:28

    Super recept, většinou jsme dělal králíka na cibuli, slaniě, česneku, ale tohle vede. Podáváno s kuskusem a práda.

  • baron von Wilkowitz | 15. 1. 2012 12:19

    Ač vychován na králíku na česneku a nedám na tuto úpravu dopustit, musím zvolat:"Bravo!!!" Je opravdu vynikající a nebojím se říct přímo famózní! Snad dodá "vážnosti" i to, že jen kvůli této recenzi jsem se registroval... ;-)

  • Jenna | 12. 6. 2011 19:23

    vyborny recept, kralika pecu nejdriv zaklopenyho a pak jen dopecu do zlatave barvy, vynikajici

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Ze zeleniny Oběd Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Králík Máslo Mrkev Pepř mletý Slanina Snítka tymiánu Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

756
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
647
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
54
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
38
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
  • Recepty.cz
  • Králík po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact