• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
Napište svůj komentář k receptu

Králík na způsob zvěřiny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na způsob zvěřiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      g králičí hřbet a zadní běhy
    • slanina
    • sůl
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 0,50
      lžička cukr
    • citron
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • citronová šťáva
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • červené víno
    • 1
      lžička rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
2
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
3
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
4
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
5
Králík opravdu chutná jako divočina!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ule | 13. 5. 2011 10:30

    trapny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Naďa Lhotaková | 12. 3. 2006 18:44

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  • Di | 1. 3. 2006 14:06

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:04

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  • Di | 1. 3. 2006 10:45

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  • Marie Horáková | 1. 3. 2006 10:35

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Králičí hřbet a zadní běhy Masox Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rybízová marmeláda Slanina Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Košíčky isidor

Košíčky isidor

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
18
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
18
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact