• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Balzamiková čočka
    • 150
      g čočka
    • 50
      g šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 0,50
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce balzamikový ocet 6 až 8
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      snítka petrželka
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Špíz
    • 8
      ks králičí maso
    • 8
      ks rozmarýn stonky - cca 25 cm dlouhých
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks paprika - žlutá
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka velké
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Rozmarýnové brambory
    • 500
      g brambory malé
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek. Přidáme cukr, necháme roztavit, poté nasypeme okapanou čočku, přidáme balzamikový ocet a kuřecí vývar, 20 až 25 minut povaříme na střední teplotě. Petržel nakrájíme nadrobno a spolu s máslem zamícháme v čočce, kterou dochutíme solí a pepřem.
2
Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme a připravíme si je jako jehly pro špíz. Papriky nakrájíme na 16 stejně velkých kousků. Česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napichujeme vždy maso, papriku, česnek a šalotku.
3
Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut.
4
Olivový olej rozpálíme v pánvi a králičí špíz opečeme dozlatova po všech stranách. Přidáme máslo a špízy, podusíme zhruba 2 až 3 minuty na střední teplotě, osolíme a opepříme.
5
Čočku ještě jednou ohřejeme, máslo a rozmarýn dáme k bramborám a ponecháme na žáru přibližně 2 až 3 minuty. Osolíme, opepříme. Pak servírujeme špíz a brambory na čočku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červená paprika Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Králičí maso Máslo Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Cuba libre

Cuba libre

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

113
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
28
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact