• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králičí rolka
Napište svůj komentář k receptu

Králičí rolka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí rolka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík vykostěný
    • uzený bůček umletý
    • 2
      plátek hovězí maso
    • 2
      mrkev proužky
    • 2
      celer proužky
    • tymián
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Králíka okořeníme, potřeme polovinou umletého uzeného bůčku, položíme naklepané plátky masa, opět potřeme bůčkem, položíme zeleninu, zatočíme do rolády a ovážeme provázkem. Naložíme do předem svařené a vychladlé marinády na aspoň 24 hodin.
2
Poté pečeme přikryté na cibuli a zelenině jako svíčkovou a stejně tak i dokončíme - měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme do omáčky a zahustíme smetanou s moukou.
3
Nemusíme podávat s knedlíkem, ale odlehčíme například noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Zapečená kuřecí rolka II.

Zapečená kuřecí rolka II.

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 22:22

    Alčo, rozdělte si náplň přiměřeně, aby Vám vyšla do všech částí. Stehna trochu seřízněte naplocho a rozložte, stejně tak hřbetní maso, u kterého ale nechávám břišní část. Samotný hřbet by byl moc malý.

  • Alča | 25. 4. 2006 14:44

    Takže né celá roláda ? No to jsem zvědavá, jak do stehna narvu bůček, hovězí a ještě zeleninu. Ale nevzdávám to, vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 14:15

    Alčo, ten mletý bůček je zavinutý do masa spolu s naklepanými plátky hovězího, takže se nemá kam vypéct. Jak jsem chtěla rychle odpovědět, nenapsala jsem, že většinou nevykosťuju králíka v celku, ale dělám několik menších rolek - ze zadních nohou a hřbetu. Omlouvám se za nejasnost.

  • Jana z VM | 25. 4. 2006 14:04

    Přední nohy králíka se nevykosťují, to je nesmysl. Alespoň já jsem je nikdy nevykosťovala. Nic by z nich nezbylo. Ty do svíčkové nedávám.

  • Alča | 25. 4. 2006 13:44

    Omlouvám se, ale nevím jak vykostit přední nohy, ty jsem nikdy nekostila. Slaninou maso na svíčkovou jen prošpikuji a pak mám pár kostiček do zeleniny, které dají jen chuť, u toho mletého mám strach, že se to vypeče do omáčky, no nic vyzkouším a uvidím.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 13:33

    Vykostěným králíkem se myslí čistě ořezané maso z kostí z celého králíka. A na hovězí svíčkovou se přece maso taky prošpikovává uzeným bůčkem nebo špekem. Ta chuť uzeného je tam dost důležitá, já bych to asi ničím nenahrazovala. Pokud Vám, Alčo, vadí uzený bůček, pak možná raději zkuste jiný recept:-)

  • Alča | 25. 4. 2006 13:16

    Toho králika i s vykoštěnými předními nohami ? Uzený bůček mi do svíčkové moc nesedí, nemůžu ho nahradit normálním ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Hovězí maso Králík Mrkev Pepř mletý Smetana Sůl Tymián Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

171
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
114
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
82
Houbová pizza
Houbová pizza
78
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
72
Houbová polévka
Houbová polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Králičí rolka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact