• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův oběd

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův oběd
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová plec
    • 1
      ks paprikové klobásy
    • 1
      ks paprika slovenská
    • 1
      svazek jarní cibulka lahůdková
    • 1
      ks cibule věší
    • kapary
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření Garam masala
    • 250
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne.
2
Příloha: rýže, různě upravené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Bramborový oběd

Bramborový oběd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liberdos | 11. 12. 2012 18:39

    bez garam masaly i tak supr gáblik

  • BOHDAN | 12. 11. 2012 09:46

    Zdravicko pls.kde sezenub to koreni nikde ho nemuzu sehnat predem diky :-)

  • Blažena Halušková | 4. 2. 2007 08:21

    Dneska jsem to vyzkoušela, protože až teď jsem sehnala garam masalu. Je to dobré jídlo, dávám jedničku.

  • Carodejnice | 28. 1. 2007 05:10

    Nevim jestli Krakonos byl v Indii, ale jinak se to zda dobre. Zkusim a jestli preziju, ozvu se. Delam neco podobneho ale bez smetany a je v tom vic zeleniny. Moc nam to chutna. Co se tyce smetany na vareni, staci slehacka a naredi se trosku mlekem, taky to jde.

  • Hedvika | 24. 1. 2007 21:23

    Jani H. Jste úžasná! Krkonoše milluji a na nočním stolku mám Krkonošskou kuchařku od pana Jiřího Marholda a když je mi špatně,tak ji otevřu a hned je líp!Tak se na mě nezlobte za toho pejska s kočičkou ,recept vyzkouším,oznámím,jak se povedlo a po Vašem "Přiďte pobejt".Ahoj .Hedvika

  • Jana H. | 22. 1. 2007 16:53

    Dobrý den všichni. Nejsem Krakonoš, ale bydlím v Podkrkonoší. Jo,vola jsem Krakonošoj, protože je nesmrtelnej a ten mi říkal: " Holka , tak jsem dnes sestoupil z hor do údolí, je tam teď trochu větrno a řekl si, že si dám tedy někde dlabanec. Vstoupil jsem do hospody a říkám. Mám dost už toho oukropu, hladký Ančky, kramfleků a kysela. Chci něco moderního. Tak mi přinesli toto.Mě to chutnalo". No, čet jsem příspěvky a mám trochu strach, aby to nedopadlo jako s těma čínskejma placičkama, tam byla taky debata o názvu, ale když se to uvaří , je to dobrý i kdyby se jmenovaly kočičí pracky. Hedviko, možná by si pejsek s kočičkou pochutnali, pokud by mě nenapadli ochránci zvířat, ale Vy třeba ne. Každému chutná něco jiného. Už jste to uvařila? Jo a tím kosmopolitou bych byla ráda, to mi věřte. Vaše Jana H.

  • t.hanicka | 22. 1. 2007 12:40

    Nemůžu si pomoct, ale jako slepenec mi to nepřipadá. Docela si umím představit, že by mi tohle jídlo chutnalo, i když nejsem Krakonoš. Určitě to vyzkouším. P.S. Koření garam másala mají též výborné v prodejnách 'Koření od Antonína'

  • Di | 22. 1. 2007 09:46

    Smetanu na vaření v půllitrových krabicích dělá firma Meggle, k dostání je v Intersparu. Je pouze 12 procentní.

  • Zdena z JM | 22. 1. 2007 09:41

    Smetana na vaření je běžně k dostání v půllitrových krabicích.

  • Vladimír | 22. 1. 2007 09:35

    Možná Krakonoš procestoval celý svět a recept měl být od Všedebyla. Znáte někdo "smetanu na vaření"?

  • Hedvika | 21. 1. 2007 23:42

    Také mně to připadá jako pejsek s kočičkou.Je tam moc sice dobrých, ale velmi nesourodých ,příliš výrazných chutí.A že Krakonošův oběd? Buď je Krakonoš opravdu kosmopolita,dnes je možné všechno nebo je Jana H. Krakonoš,co my víme?:-)))

  • LF.Altmann | 21. 1. 2007 19:38

    Podle tohoto návodu, nechci říkat recept by Krakonoš musel být kosmopolita,který klidně sní něco z Čech,něco ze Slovenska, přihodí celkem nesmyslně něco indického koření, modní sýr a šlehačka, no vážení přátelé to není pro Krakonoše,prostě tento recept je takový modní slepenec dobrých věcí,ale výsledek nemusí být kvalitní,pokusil jsem se to vyhotovit,ale moc chutí, bohužel nic typicky českého.

  • Anonym | 19. 1. 2007 14:51

    Aleši , nečetl jste dodře. V ingrediencích je napsaná slovenská paprika. Tak vy přiště zase to čtení neodfláknětě.

  • Aleš | 19. 1. 2007 13:25

    Tento recept je pěkně odfláknutej. Jak mám přidat na kostočky nakrájenou papriku když ji nemáte v seznamu ingredienci???????

  • Andrea | 31. 8. 2006 21:56

    Garam masala je zmes indických korenín a prísad. Dá sa "vytvorit" doma, ale je to velmi pracné (velké mnozstvo prísad, z ktorých sa pouzije len urcitá cast a co potom so zvyskom?). Je výhodnejsie ho kúpit uz "hotové". V kazdom prípade v ktorejkolvek krajine západnej Európy ho je mozné kúpit.

  • marie strbačková | 28. 8. 2006 18:38

    Koření různého druhu prodávaji ve vestibulu v Tescu nebo Makru.Tam jsem to kupovali.Jednou v Brně,podruhé v Plzni.

  • Maruš | 28. 8. 2006 13:48

    Tento recept obsahuje vše,co máme rádi.Takže určitě vyzkouším,jen neznám koření garam masala.Zapátrám v regálech,ale dalo by se něčím nahradit?Nevím složení,ani jak chutná.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Kapary Koření Paprika Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Selská směs

Selská směs

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

36
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s…
33
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se…
33
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s…
28
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s…
17
Kuře ala Kanada
Kuře ala Kanada

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Rolins totálně propadla, dcera vzkazuje: Nikdy zpěvačka nebudu!

Rolins totálně propadla, dcera vzkazuje: Nikdy zpěvačka nebudu!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Katy Perry a Justin Trudeau: Společné Vánoce!

Katy Perry a Justin Trudeau: Společné Vánoce!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček od Leničky
Králíček od Leničky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact