• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův dlabanec

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův dlabanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • I.varianta - Masová směs
    • 500
      g vepřová plec
    • 200
      g točený salám
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony nebo čerstvé houby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný 2-3
    • olej
    • 200
      g cihla
  • II.varianta
    • čerstvé houby na smaženici
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička koření - čína
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Na bramboráky
    • 700
      g brambory syrové nastrouhané
    • česnek podle chuti
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka na zahuštění těsta - podle potřeby
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
I. varianta - Masová směs: maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
2
II. varianta: na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.
3
Na bramboráky: vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky.
4
Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Krakonošův oheň

Krakonošův oheň

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Stodolová | 3. 4. 2009 15:45

    Dělala jsem variantu I. a je to moc dobré, takže dávám za jedna :D Jen pokud bych to chtěla mít rychleji hotové, použila bych kotletu, ta je měkká dřív. Ale jinak je to opravdu výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Česnek Cibule Cihla Kečup - jemný Kmín Koření - Čína Majoránka Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Točený salám Vejce Vepřová plec Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Výborný dresing

Výborný dresing

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

82
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
44
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
42
Bombardino
Bombardino
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Kuřecí směs v bramborové kaši
Kuřecí směs v bramborové…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact