• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovy knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovy knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g uzené maso
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks rohlík na kostičky nakrájené a usušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká jemně nakrájená
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.
2
Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Smažené knedlíky II.

Smažené knedlíky II.

Knedlíky (nejen) s vejci

Knedlíky (nejen) s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:30

    1*

  • Tamara Mikolajková | 22. 4. 2010 09:54

    Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!

  • recepty 73 | 3. 3. 2010 19:21

    Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří

  • marie nezlakova | 13. 10. 2009 13:21

    Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!

  • Marie Lebrušková | 23. 11. 2008 19:41

    Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.

  • milena kubikova | 23. 12. 2007 15:41

    na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.

  • Jarka Vlčková | 9. 7. 2007 21:50

    je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.

  • Dagmar | 6. 5. 2007 17:01

    Dnes jsem je vařila,moc dobré.1

  • Ivana | 2. 5. 2007 14:08

    Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.

  • Jana Beranová | 20. 11. 2006 12:21

    Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.

  • Jirka Volek | 11. 5. 2006 18:05

    Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.

  • rampepurda | 10. 5. 2006 09:35

    Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))

  • Egon | 9. 5. 2006 15:56

    A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??

  • Anonym | 3. 5. 2006 22:04

    Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.

  • Romana | 21. 4. 2006 18:03

    Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.

  • Ludmila Horáková | 21. 4. 2006 14:49

    Výborné a hrozně syté. Dávám za 1

  • Zuzana Wiesnerová | 23. 11. 2005 06:26

    Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.

  • Luboš | 17. 11. 2005 22:49

    Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.

  • Anonym | 16. 11. 2005 22:10

    Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podvodnice

Podvodnice

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Koláčky

Koláčky

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Dýňový kompot
Dýňový kompot
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Krabí tyčinky se zeleninou
Krabí tyčinky se zeleninou
Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact