• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovy knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovy knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g uzené maso
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks rohlík na kostičky nakrájené a usušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká jemně nakrájená
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.
2
Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Smažené knedlíky II.

Smažené knedlíky II.

Knedlíky (nejen) s vejci

Knedlíky (nejen) s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:30

    1*

  • Tamara Mikolajková | 22. 4. 2010 09:54

    Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!

  • recepty 73 | 3. 3. 2010 19:21

    Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří

  • marie nezlakova | 13. 10. 2009 13:21

    Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!

  • Marie Lebrušková | 23. 11. 2008 19:41

    Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.

  • milena kubikova | 23. 12. 2007 15:41

    na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.

  • Jarka Vlčková | 9. 7. 2007 21:50

    je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.

  • Dagmar | 6. 5. 2007 17:01

    Dnes jsem je vařila,moc dobré.1

  • Ivana | 2. 5. 2007 14:08

    Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.

  • Jana Beranová | 20. 11. 2006 12:21

    Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.

  • Jirka Volek | 11. 5. 2006 18:05

    Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.

  • rampepurda | 10. 5. 2006 09:35

    Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))

  • Egon | 9. 5. 2006 15:56

    A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??

  • Anonym | 3. 5. 2006 22:04

    Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.

  • Romana | 21. 4. 2006 18:03

    Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.

  • Ludmila Horáková | 21. 4. 2006 14:49

    Výborné a hrozně syté. Dávám za 1

  • Zuzana Wiesnerová | 23. 11. 2005 06:26

    Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.

  • Luboš | 17. 11. 2005 22:49

    Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.

  • Anonym | 16. 11. 2005 22:10

    Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Boršč

Boršč

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

61
Hrachová kaše
Hrachová kaše
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
French toast
French toast

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Legendární herečka Diane Keatonová (†79):  Příčina smrti odhalena!

Legendární herečka Diane Keatonová (†79): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Krabí tyčinky se zeleninou
Krabí tyčinky se zeleninou
Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact