• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      l portské víno červené
    • 100
      g cukr
    • 320
      g kozí sýr s plísní
    • 200
      g polníček
    • 100
      ml olivový olej
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 3,40
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks hrušky větší

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
2
Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.
3
Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.
4
Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct. Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:42

    :-$ :-$ ... Pardon... Nesnáším sladké a slané dohromady! :-$

  • Katull
    Katull | 10. 3. 2011 16:53

    Mockrát díky za pochvulu, i tady si nezklamala !! Sýry jsou prostě jedinečné v kuchyni a neměly by tam chybět !! Je to trošku odvaz tohlr jídlo, ale určitě stojí za to !! A není zač za recept, recept má cenu tehdy když sklidí úspěch a to tady jo. . .takže zrovna tenhle recept tu zbytečně není =-O ;-)

  • Adriana | 10. 3. 2011 16:47

    Mám ráda tyhle ,,přírodní" sýry. . .a k tomu ještě portské a karamel s hruškou? Tomu nejde odolat! Díky za konečně nějaký pořádný recept !! O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Pokrmy Chuťovky Ze sýra Z ovoce Březen Oběd Večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Hrušky Kozí sýr Med Olivový olej Pepř mletý Polníček Portské víno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Donutky

Donutky

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact