• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou  omáčkou do 20 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety s kostí nebo bez kosti
    • 3
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana na vaření
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • máslo nebo rama
    • sušené houby
    • pažitka
    • 500
      g hranolky

Postup přípravy receptu

1
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na 1cm plochy masa. Koření rukou pořádně zatlačíme do povrchu masa a potřeme extra panenským olivovým olejem. Kvalitu oleje nepodceňujte, odvděčí se vám tím, že se na pánvi nepřepálí.
2
Do rozehřáté trouby vložíme hranolky dle návodu a rovnou jdeme opékat kotlety.
3
Kvalitní teflonovou pánev rozehřejeme a na suchou pánev dáme opékat kotlety. Nepřidávejte žádný olej, stačí, že jsou kotlety dostatečně potřeny kvalitním olivovým olejem. Kotlety zpočátku dobře přitlačte k povrchu pánve. Kotlety opékáme asi 6 minut z každé strany při střední teplotě tak, aby se maso opeklo hezky dozlatova ale nepřipálilo.
4
Zatím, co se opéká jedna strana masa, si na druhé pánvi zlehka na másle osmažíme nakrájené a očištěné žampiony. Můžeme přidat i usušené houby, které jsme před tím alespoň na 20 minut namočili do slané vody a přecedili. Přisypeme drcený kmín, nahrubo mletý pepř (lepší je směs více barev), trochu soli a osmažíme je. Po chvíli smažení, cca po dobu opékání jedné strany masa, nalijeme na houby cca 200 ml smetany a za stálého míchání necháme několik minut povařit. Smetana musí trochu zpěnit a ke konci přidáme vymačkané dva stroužky česneku a zasypeme nasekanou pažitkou.
5
Mezitím už smažíme kotletky z druhé strany a v troubě se nám dodělávají hranolky. Vše nám pěkně klapne na čas a za 20 minut servírujeme vynikající dobrotu, po které se budou všichni olizovat. Na talíř nandáme osolené hranolky, přiložíme kotletku a tu z části zalijeme hříbkovou omáčkou.
6
Aby to bylo úplně fresh, přidáme na talíř pár měsíčků rajčete nebo červené papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Hranolky Máslo Pažitka Pepř mletý Rozmarýn Smetana na vaření Sušené houby Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Kakaový korpus
Kakaový korpus
10
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact