• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou  omáčkou do 20 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety s kostí nebo bez kosti
    • 3
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana na vaření
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • máslo nebo rama
    • sušené houby
    • pažitka
    • 500
      g hranolky

Postup přípravy receptu

1
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na 1cm plochy masa. Koření rukou pořádně zatlačíme do povrchu masa a potřeme extra panenským olivovým olejem. Kvalitu oleje nepodceňujte, odvděčí se vám tím, že se na pánvi nepřepálí.
2
Do rozehřáté trouby vložíme hranolky dle návodu a rovnou jdeme opékat kotlety.
3
Kvalitní teflonovou pánev rozehřejeme a na suchou pánev dáme opékat kotlety. Nepřidávejte žádný olej, stačí, že jsou kotlety dostatečně potřeny kvalitním olivovým olejem. Kotlety zpočátku dobře přitlačte k povrchu pánve. Kotlety opékáme asi 6 minut z každé strany při střední teplotě tak, aby se maso opeklo hezky dozlatova ale nepřipálilo.
4
Zatím, co se opéká jedna strana masa, si na druhé pánvi zlehka na másle osmažíme nakrájené a očištěné žampiony. Můžeme přidat i usušené houby, které jsme před tím alespoň na 20 minut namočili do slané vody a přecedili. Přisypeme drcený kmín, nahrubo mletý pepř (lepší je směs více barev), trochu soli a osmažíme je. Po chvíli smažení, cca po dobu opékání jedné strany masa, nalijeme na houby cca 200 ml smetany a za stálého míchání necháme několik minut povařit. Smetana musí trochu zpěnit a ke konci přidáme vymačkané dva stroužky česneku a zasypeme nasekanou pažitkou.
5
Mezitím už smažíme kotletky z druhé strany a v troubě se nám dodělávají hranolky. Vše nám pěkně klapne na čas a za 20 minut servírujeme vynikající dobrotu, po které se budou všichni olizovat. Na talíř nandáme osolené hranolky, přiložíme kotletku a tu z části zalijeme hříbkovou omáčkou.
6
Aby to bylo úplně fresh, přidáme na talíř pár měsíčků rajčete nebo červené papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Hranolky Máslo Pažitka Pepř mletý Rozmarýn Smetana na vaření Sušené houby Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact