• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
Napište svůj komentář k receptu

Kostky na tabu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kostky na tabu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Základní
    • 750
      g vařené brambory (Množství dle uvážení na osobu)
    • 10
      plátek slanina (Na pokrytí kostek na pánvičce)
    • 500
      ml panenský olivový olej (Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
  • Směs
    • 5
      g pepř drcený (Dle chuti)
    • 10
      g sladká paprika (Dle chuti, lze použít i ostrá)
    • 5
      g tymián (Dle chuti)
    • 5
      g kmín (Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
    • 15
      g sůl (Dle chuti)
    • 5
      g rozmarýn (Dle chuti)
    • 15
      g medvědí česnek (Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)

Postup přípravy receptu

1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Masové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Vaření Fritování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Medvědí česnek Panenský olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Sladká paprika Slanina Sůl Tymián Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Makové koblížky

Makové koblížky

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
21
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua –…
16
Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Pečené papriky se sýrem,…
15
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
14
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact