• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
Napište svůj komentář k receptu

Kostky na tabu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kostky na tabu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Základní
    • 750
      g vařené brambory (Množství dle uvážení na osobu)
    • 10
      plátek slanina (Na pokrytí kostek na pánvičce)
    • 500
      ml panenský olivový olej (Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
  • Směs
    • 5
      g pepř drcený (Dle chuti)
    • 10
      g sladká paprika (Dle chuti, lze použít i ostrá)
    • 5
      g tymián (Dle chuti)
    • 5
      g kmín (Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
    • 15
      g sůl (Dle chuti)
    • 5
      g rozmarýn (Dle chuti)
    • 15
      g medvědí česnek (Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)

Postup přípravy receptu

1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Masové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Vaření Fritování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Medvědí česnek Panenský olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Sladká paprika Slanina Sůl Tymián Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Bramborové housky

Bramborové housky

Listové šátečky

Listové šátečky

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
20
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact