• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Košíčky s ovocem a jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Košíčky s ovocem a jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert pro všechny milovníky mlsání - to jsou košíčky z filo těsta plněné ovocem a řeckým jogurtem. Ozdobené jedlými květy vypadají nádherně a ještě lépe chutnají!

Suroviny

12 porce
    • 1
      balení fillo těsto
    • olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      hrnek ovoce
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      plátek želatina
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 360
      g řecký jogurt - pravý
    • jedlé květy

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na muffi ny vytřete máslem a vmáčkněte do nich naskládané čtverce, okraje ohrňte. Upečte dozlatova, maximálně 7 minut.

RADA: Jak si připravit domácí jogurt bez jogurtovače

2
Ovoce nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a nechte zkaramelizovat cukr. Po 3 minutách přisypte ovoce, 4 minuty povařte a odstavte. Želatinu vložte do vody. V kastrolu přiveďte k varu mléko se šlehačkou a moučkovým cukrem, odstavte a důkladně vmíchejte želatinu.

RADA: Jak upéct skvělé muffiny

3
Po vystydnutí zlehka vmíchejte jogurt a ovoce (trochu odložte na ozdobu). Krém nechte v chladu ztuhnout, potom rozdělte do košíčků, dejte do ledničky a před podáváním ozdobte jedlými květy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez…

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem a krvavými pomeranči

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem…

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Fillo těsto Jedlé květy Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Olivový olej Ovoce Řecký jogurt - pravý Smetana ke šlehání Želatina

Veganské lívance: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Treska v krustě

Treska v krustě

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Veganské lívance: Deník veganky

Poslední sledované recepty

45
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
14
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Košíčky s nutelovým krémem
Košíčky s nutelovým krémem
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s vanilkovým krémem
Košíčky s vanilkovým krémem
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
  • Recepty.cz
  • Košíčky s ovocem a jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact