• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Košíčky Izidor
Napište svůj komentář k receptu

Košíčky Izidor

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
Košíčky Izidor
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 40
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 140
      g máslo
  • Náplň:
    • 150
      g mleté vlašské ořechy
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce rybízová marmeláda
    • hnědý rum podle chuti
  • Krém:
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g ztužený tuk
    • 20
      ml hnědý rum
    • 400
      g máslo - 500
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Poté ho znovu propracujeme, plníme do malých košíčkových formiček a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme.

RADA: Triky proti připálení těsta

2
Do mísy dáme ořechy, oba druhy cukru, marmeládu a rum, dobře promícháme a náplní košíčky naplníme.
3
Dále připravíme krém. Do mísy dáme vejce, oba druhy cukru a kakao, dobře promícháme a ve vodní lázni zahříváme, dokud není směs horká. Odstavíme, přidáme tuk a rum a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně do ní zašleháváme vychladlou směs a vyšleháme hladký krém.
4
Krém nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na náplň, necháme ztuhnout a namáčíme do čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Opilý Isidor

Opilý Isidor

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Rybízová marmeláda Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
62
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
57
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
54
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
31
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Košíčky
Košíčky
Košíčky i pro začátečníky
Košíčky i pro začátečníky
Košíčky isidor
Košíčky isidor
Košíčky jako francouzské tarte
Košíčky jako francouzské tarte
Košíčky maďarské babičky
Košíčky maďarské babičky
Košíčky plněné pudinkovým krémem
Košíčky plněné pudinkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Košíčky Izidor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact