• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný hruškový kompot

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček
    • 500
      ml bílé víno
    • citronová šťáva
    • 2
      kg hrušky
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG | 19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73 | 3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová | 31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová | 28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Cukr krupice Hřebíček Hrušky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Nedělní štola

Nedělní štola

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
42
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi…
40
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
32
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
21
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact