• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kořeněné houbové karí
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněné houbové karí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 2 cm
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 2
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 200
      g rajčata
    • sůl
    • 250
      ml kokosové mléko
    • 200
      g jasmínová rýže
    • 200
      g patizony
    • 100
      g hrášek lusky
    • 2
      hrst koriandr nať

Postup přípravy receptu

1
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve cibuli. Až zesklovatí, přidejte česnek se zázvorem a ještě krátce restujte. Vsypte nakrájené houby a duste je, dokud nepustí tekutinu. Pak vmíchejte kari pastu a po chvilce krájená rajčata s 200 ml vody. Promíchejte, osolte a přiveďte k varu. Vlijte kokosové mléko a na velmi mírném ohni je poduste, asi 10 minut.
3
Mezitím propranou jasmínovou rýži zalijte malým množstvím studené vody. Přiveďte varu, pak zaklopte a při mírné teplotě duste 5 minut. Vypněte a v teple pod pokličkou nechte rýži dojít.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Do kari přidejte patisony a lusky. Krátce povařte, aby se zelenina prohřála, ale zůstala křupavá. Servírujte posypané čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží. Tip: Do kari můžete místo patisonů přidat cuketu nebo máslovou dýni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Africké kari

Africké kari

Vepřové kari

Vepřové kari

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pokrmy Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Hrášek Jasmínová rýže Kokosové mléko Koriandr Patizony Rajčata Řepkový olej Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Marináda

Marináda

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

53
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Kari placičky se sýrem a rýží
Kari placičky se sýrem a…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
10
Domácí zázvorovo-citronová limonáda
Domácí zázvorovo…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
Kořeněná vinná klobása
Kořeněná vinná klobása
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné krevety smažené na másle
Kořeněné krevety smažené na másle
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
  • Recepty.cz
  • Kořeněné houbové karí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact