• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodná vepřová pečeně provoněná rozmarýnem, kmínem a česnekem se postará o vynikající chuťový prožitek. Spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a žampiony vznikne netradiční a velmi chutný oběd či večeře.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžíce medové balsamico
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 800
      g vepřové maso
    • 3
      ks cibule
  • Glazovaná zelenina
    • 200
      g mrkev
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 200
      g žampiony
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny marinovat při pokojové teplotě. Maso zprudka opečte ze všech stran na pánvi se lžící oleje.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Troubu rozehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na klínky, dejte do pekáče, podlijte trochou vody, na cibuli položte maso a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba půl hodiny, doba pečení záleží na velikosti masa. Pokud máte zapichovací teploměr, použijte ho, teplota uvnitř masa by měla být 60–70 °C.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Zeleninu očistěte a pokrájejte na poloviny. V pánvi na troše olivového oleje ji pozvolna restujte, aby změkla a chytla barvu, měla by ovšem zůstat křehká. Solte a pepřete až těsně před dokončením, aby houby zbytečně nepustily vodu.
4
Jakmile je zelenina akorát na skus, přisypte do pánve cukr, promíchejte a nechte ho lehce zkaramelizovat. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout na mřížce, aby se uvnitř „dopeklo“ a všechna šťáva zůstala uvnitř. Krájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte s glazovanou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Medové balsamico Mrkev Olivový olej Pepř drcený Římský kmín Rozmarýn Růžičková kapusta Sůl Třtinový cukr Vepřové maso Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Tetino maso

Tetino maso

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Sýrové kuličky
Sýrové kuličky
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vinná klobása
Kořeněná vinná klobása
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact