• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
Napište svůj komentář k receptu

Koprová polévka - mňam

autor: werunka19
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprová polévka - mňam
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l podmáslí
    • voda
    • smetana
    • 2
      ks žloutek
    • kari
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kopr dávám 50 na 50 čerstvý a nakládaný
    • houby
    • vařené brambory vařit s kmínem
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik dát vody. Přidáme 2 žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari podle chuti a rozmícháme. Na plotnu nedáváme dříve, než se nám podaří mouku rozmíchat dohladka.
2
Poté za stálého míchání vaříme, dokud nezačne polévka bublat. Přidáme houby (klidně i žampiony, nebo sušené) a uvařené nakrájené brambory (přidávám je i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat. Přidáme kopr, necháme zabublat a poté přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Doporučuji stále míchat, aby se polévka nesrazila. Na druhý den je ještě lepší, ale u nás tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pirožky mňam mňam

Pirožky mňam mňam

Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Koprová polévka s francouzskými…

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kristulka :D | 10. 7. 2012 14:20

    moc mi chutnala ..dělala jsem jí po prvé.. :)

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 7. 2011 11:52

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 14. 7. 2011 11:15

    Kolik toho podmáslí?

  • Anonym | 6. 5. 2009 07:29

    Právě díky tomu podmáslí se už nemusí dokyselovat octem. Nebo když použijete steril.kopr - ten je také kyselejší

  • Pája S | 24. 4. 2009 17:43

    Já když dělám koprovku,tak octuji ke konci,před přidáním smetany,provařím ocet.Odstavím chviličku počkám,až se zastaví var a pak vmíchám smetanu.:-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 14:41

    To určitě ano, vyzkoušíme všechno, zrovna v pondělí máme koprovou polévku s bramborem, tak se pak ozvu, jak jsme dopadli.

  • ladislava staffenová | 24. 4. 2009 14:12

    Zuzko - polévka nemusí být úplně studená, může být i horká - nesmí klokotat!!! A to už se zařídit dá ne?

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 13:46

    Děkuju za rady, jsme už z toho celkem zoufalé, my totiž musíme dovářet všechno na poslední chvíli, takže zchládnutí polévky asi nedocílím, dováříme v 11 hodin 50 litrů polévky a ve 1/4 na dvanáct už vydáváme obědy. Paní kuchařka přidá do polévky jíšku, osolí,provaří, smetanu, zase projít varem, vypne, nechá chvilku stát, přidá převařený kopr (někdy se jí to zdrcne už v této chvíli, někdy ne) a pak přidá převařený teplý ocet. V tu chvíli je všechno v háji. A dělá nám to tak už asi 2 roky, nevíme si fakt rady. Není to sice tak hrozné, že by polévka byla nepoživatelná, ale nemá tak krásnou smetanovou vizáž.

  • Tereza J. | 24. 4. 2009 09:50

    Klárika, to je dobrý nápad, len v školskej jedálni ťažko realizovateľný.

  • Miroslava Severová | 24. 4. 2009 07:43

    Přesně tak, jak říkají všichni nad mým prvním příspěvkem, s octem už nevařit a když nejdříve osolím a pak teprve přidávám ocet a promíchávám tak se nesrazí.

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 19:54

    U nás sa do každej polievky, kam patrí ocot,/biela zemiaková, fazuľová, šošovicová/ pridáva vždy už len na tanier do polievky. A určite sa nesrazí.

  • Tereza J. | 23. 4. 2009 14:38

    Zuzanka, s octom už nesmiete variť, ale pridávať ho do odstavenej polievky alebo prívarku. Ale aby ste tomu predišli, rada jednoduchá : Odoberte z polievky do kastrólika, pridajte ocot, rozmiešajte a vlejte do všetkej polievky. Ale všetko bez varenia.

  • ladislava staffenová | 23. 4. 2009 13:26

    Zuzko, ale já ocet nepřevářím a nikdy se mi s ním nic nezdrclo - vleju na konci vaření a prohřeju, ale nevařím. Je celkem logické, že vařící mléko (nebo podmáslí, smetanou se ve styku s kyselou tekutinou zdrcne

  • Zuzana Šindlerová | 23. 4. 2009 12:36

    Teď bojujeme ve Školní jídelně s problémem, pokaždé se nám "koprovka" zdrcne. Ocet převaříme, polévku vypneme a nalijeme ocet, stejně se trošku vždycky srazí, poradí někdo co s tím?

  • Miroslava Severová | 23. 4. 2009 11:53

    Takovouhle polévku jsme dělali doma, pokud jsem byla ještě dítě, ale byla jen z mléka, to podmáslí je zajímavé asi to bude jemnější. A také jsme si ji trošku přikyselili octem, ale nejdříve osolit, aby se nezdrcla.A k tomu nové brambory.Mńam!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Kari Kopr Podmáslí Smetana Sůl Vařené brambory Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Limoncello

Limoncello

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact