• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Kopřivový sirup

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kopřivový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 3
      hrst kopřiva vršky mladých
    • 2
      ks citron
    • 2
      kg cukr
    • 1
      lžíce kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l vody s 1,80 kg cukru a když se rozpustí přidáme kyselinu citronovou. Smícháme přecezené kopřivy s cukrovým sirupem, dáme do lahví a můžeme se "léčit".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Albrechtová | 6. 7. 2013 21:23

    v ingrediencích je 2kg cukru, a v postupu jen 1.80 cukru. Co je tedy správně?

  • Radim K. | 13. 4. 2013 11:20

    Jak dlouho lze takto připravený sirup skladovat. Jak dlouho vydrží ve sklenicích? Neskazí se nebo třeba nesplesnivý?

  • Marta | 19. 9. 2012 22:13

    KYSELINA CITRONOVA - TU BYCH NEDÁVALA JE RAKOVINOTVORNÁ. :-S Na jaře celé rostliny a na podzim sbíráme vršky cca 5cm,

  • Eva Hájková | 14. 5. 2008 12:32

    Letos jsem ho dělala, líbí se mi, že se ty kopřivy nepřevařují a luhují se čerstvé. Také používám na přislazení čajů, na pití do vody přidávám ještě kolečko citronu.

  • Věra z Dc | 18. 2. 2008 09:36

    Léčit tedy jako (to slovo je u v uvozovkách). Sirup používám do vody a nebo na oslazení čajů. Dle mého je tento sirup zdravější než kupované, ale sirup se vlastně dá udělat z čehokoliv co kdo má rád :-))

  • Wendy | 17. 2. 2008 21:01

    Zdravím, jak často a v jakém množství se tento sirup užívá? Mohou ho i náctileté děti? Děkuji

  • Dana Kopřivová | 4. 2. 2007 16:34

    Vršek kopřivy je to co roste navrchu cca 3-7 cm, nejlépe první a druhé lístečky. Alespoň mě to tak učili. Zdravím a věřte, kopřiva je královnou rostlinné říše, i když tak nevypadá.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 1. 2007 19:09

    Podle Marie Treben je kopřiva nejlepší rostlina na čištění krve a krvetvorbu a na kožní choroby a ekzémy. Má významný podíl železa. Snižuje hladinu cukru v krvi - to ale neplatí o tomto sirupu:-))

  • Zdenka Korábová | 19. 1. 2007 16:40

    I já se ptám co se tím léčí?

  • Markéta Novotná | 7. 1. 2007 19:48

    A co se tím léčí?

  • Kristýna Remešová | 10. 7. 2006 10:48

    Děkuju, doufám,že jsem se neukázala jako největší hlupák:)

  • Alia | 10. 7. 2006 05:40

    Myslim, ze "vrsky kopriv" je mlade zelene listi kopriv, tzn. ze ne zdrevnately stonek a spodni listi.

  • Kristýna Remešová | 9. 7. 2006 20:13

    chtěla jsem se zeptat co se konkrétně myslí tím "vršky kopřiv" znamená to,že se nedávají listy ani stonek?děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Kopřiva Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Mexické maso

Mexické maso

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

70
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
24
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
23
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása -…
15
Meruňkový džem s mandlemi
Meruňkový džem s mandlemi
12
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact