• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Kopřivový sirup

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kopřivový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 3
      hrst kopřiva vršky mladých
    • 2
      ks citron
    • 2
      kg cukr
    • 1
      lžíce kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l vody s 1,80 kg cukru a když se rozpustí přidáme kyselinu citronovou. Smícháme přecezené kopřivy s cukrovým sirupem, dáme do lahví a můžeme se "léčit".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Albrechtová | 6. 7. 2013 21:23

    v ingrediencích je 2kg cukru, a v postupu jen 1.80 cukru. Co je tedy správně?

  • Radim K. | 13. 4. 2013 11:20

    Jak dlouho lze takto připravený sirup skladovat. Jak dlouho vydrží ve sklenicích? Neskazí se nebo třeba nesplesnivý?

  • Marta | 19. 9. 2012 22:13

    KYSELINA CITRONOVA - TU BYCH NEDÁVALA JE RAKOVINOTVORNÁ. :-S Na jaře celé rostliny a na podzim sbíráme vršky cca 5cm,

  • Eva Hájková | 14. 5. 2008 12:32

    Letos jsem ho dělala, líbí se mi, že se ty kopřivy nepřevařují a luhují se čerstvé. Také používám na přislazení čajů, na pití do vody přidávám ještě kolečko citronu.

  • Věra z Dc | 18. 2. 2008 09:36

    Léčit tedy jako (to slovo je u v uvozovkách). Sirup používám do vody a nebo na oslazení čajů. Dle mého je tento sirup zdravější než kupované, ale sirup se vlastně dá udělat z čehokoliv co kdo má rád :-))

  • Wendy | 17. 2. 2008 21:01

    Zdravím, jak často a v jakém množství se tento sirup užívá? Mohou ho i náctileté děti? Děkuji

  • Dana Kopřivová | 4. 2. 2007 16:34

    Vršek kopřivy je to co roste navrchu cca 3-7 cm, nejlépe první a druhé lístečky. Alespoň mě to tak učili. Zdravím a věřte, kopřiva je královnou rostlinné říše, i když tak nevypadá.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 1. 2007 19:09

    Podle Marie Treben je kopřiva nejlepší rostlina na čištění krve a krvetvorbu a na kožní choroby a ekzémy. Má významný podíl železa. Snižuje hladinu cukru v krvi - to ale neplatí o tomto sirupu:-))

  • Zdenka Korábová | 19. 1. 2007 16:40

    I já se ptám co se tím léčí?

  • Markéta Novotná | 7. 1. 2007 19:48

    A co se tím léčí?

  • Kristýna Remešová | 10. 7. 2006 10:48

    Děkuju, doufám,že jsem se neukázala jako největší hlupák:)

  • Alia | 10. 7. 2006 05:40

    Myslim, ze "vrsky kopriv" je mlade zelene listi kopriv, tzn. ze ne zdrevnately stonek a spodni listi.

  • Kristýna Remešová | 9. 7. 2006 20:13

    chtěla jsem se zeptat co se konkrétně myslí tím "vršky kopřiv" znamená to,že se nedávají listy ani stonek?děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Kopřiva Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Tetino maso

Tetino maso

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
23
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact