• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kopřivové bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Kopřivové bramboráčky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory -oloupané a nastrouhané
    • 3
      lžíce kopřiva - spařené, nasekané
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • 3
      stroužek česnek rozetřený, 2 -
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • sůl a pepř dle chuti
    • 5
      lžíce polohrubá mouka na zahuštění, cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
2
Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti, zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
3
Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
4
Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kopřivové lívance

Kopřivové lívance

Bramborovo-kopřivové placky

Bramborovo-kopřivové placky

Bramboráčky s játry

Bramboráčky s játry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kateřina | 21. 12. 2011 09:55

    Byl to hnus :D :D

  • Dášenka | 28. 5. 2011 10:52

    moc dobré, kopřiva není vůbec cítit a placičky jsou i pěkně barevné =)

  • sopko | 4. 5. 2011 14:25

    oprava - bezmasý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kopřiva Olej Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Míša řezy
Míša řezy
22
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka z Valašska
Koprovka z Valašska
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivové lívance
Kopřivové lívance
korbačíky
korbačíky
Korbáčový závin
Korbáčový závin
  • Recepty.cz
  • Kopřivové bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact