• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Königsbergské klopsy
Napište svůj komentář k receptu

Königsbergské klopsy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Königsbergské klopsy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks žemle
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 35
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce kapary
    • polévkové koření
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Žemli namočíme do studené vody.
2
Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze vzniklé hmoty navlhčenýma rukama tvoříme klopsy.
3
Vkládáme do 750 ml vařící osolené vody, přivedeme k varu, sebereme pěnu a necháme vařit (voda musí mírně bublat).
4
Vývar procedíme přes sítko a odměříme 500 ml na omáčku.
5
Na rozehřátém másle osmahneme za stálého míchání mouku do světle žluta. Přilijeme 500 ml vývaru a rozšleháme metlou. Dáme pozor, aby se netvořily žmolky. Omáčku převedeme k varu, vaříme asi 5 minut.
6
Žloutek rozšleháme s mlékem a přilijeme do omáčky (už nevaříme). Přidáme kapary, osolíme, opepříme a ochutíme polévkovým kořením a citrónovou šťávou.
7
Klopsy vložíme do omáčky a 5 minut necháme táhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí klopsy

Rybí klopsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jiťa | 27. 1. 2012 09:33

    Vyborné jídlo.Celé rodině chutná a to mám doma mlsouny.Navíc je to rychle uvařené.SUPER

  • jan poloha | 15. 6. 2006 23:10

    Su vinikajuse z celimi zemiakmi atrochu salatu je to fantastycke fakt.

  • Alena Šebestová | 29. 1. 2005 14:14

    Nejsou špatné.Jídlo je syté, dali jsme si k tomu knedlíky.Jen mi poraďte, pro příště jak dochutit maso. Je celkem plané.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Hladká mouka Hořčice plnotučná Kapary Máslo Mléko Mleté maso - míchané Pepř mletý Polévkové koření Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Bezé roláda

Bezé roláda

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Duo bábovka

Duo bábovka

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

95
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
85
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
18
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
18
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
16
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Königsbergské klopsy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact