• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
Napište svůj komentář k receptu

Kompot z hroznového vína

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda 1 -
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • hroznové víno
    • 400
      g cukr krupice
  • Dále dle chuti:
    • hřebíček
    • maliny
    • jablka nebo hrušky

Postup přípravy receptu

1
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem semínek v bobulích. Pevné a neporušené bobule nandáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice a zalijeme horkým nálevem, který jsme uvařily z vody, kyseliny citronové a cukru.
2
Množství cukru je orientační a záleží vždy na sladkosti vína. Kompoty může udělat i míchané, kdy společně s vínem dáváme do sklenic i oloupané na kostičky pokrájené jablka či hrušky a přidat můžeme pár hřebíčků. Výborné jsou také vínové kompoty, kdy do sklenic přidáme pár malin. Ty dodají kompotu velmi příjemnou chuť.
3
Ovocem naplněné a nálevem zalité sklenice dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme v horké vodě na 80 - 85 stupňů cca 10 - 15 minut, dle velikostí bobulí. Pak necháme zchladnout a uložíme na temném místě (sklep, komora). Odebíráme dle chuti.
4
Kyselinu citronovou není nutné používat za každou cenu. Kdo není jejím zastáncem, nemusí jí použít.
5
Kompot si můžeme udělat i na přímou konzumaci a to tak, že si svaříme trochu nálevu z vody a cukru, do kterého přidáme omyté bobule vína, klidně i s kousky oloupaných jablek nebo hrušek (ty podle pevnosti můžeme dát vařit o něco dříve). Kompot si můžeme také dochutit kouskem očištěné citronové kůry, skořicí, hřebíčkem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Hroznové víno Jablka Kyselina citronová Maliny Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

172
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
156
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
39
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
36
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech
Konšelské peklo
Konšelské peklo
Kontrabáš z pohanky
Kontrabáš z pohanky
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact