• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
Napište svůj komentář k receptu

Kompot z hroznového vína

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda 1 -
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • hroznové víno
    • 400
      g cukr krupice
  • Dále dle chuti:
    • hřebíček
    • maliny
    • jablka nebo hrušky

Postup přípravy receptu

1
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem semínek v bobulích. Pevné a neporušené bobule nandáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice a zalijeme horkým nálevem, který jsme uvařily z vody, kyseliny citronové a cukru.
2
Množství cukru je orientační a záleží vždy na sladkosti vína. Kompoty může udělat i míchané, kdy společně s vínem dáváme do sklenic i oloupané na kostičky pokrájené jablka či hrušky a přidat můžeme pár hřebíčků. Výborné jsou také vínové kompoty, kdy do sklenic přidáme pár malin. Ty dodají kompotu velmi příjemnou chuť.
3
Ovocem naplněné a nálevem zalité sklenice dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme v horké vodě na 80 - 85 stupňů cca 10 - 15 minut, dle velikostí bobulí. Pak necháme zchladnout a uložíme na temném místě (sklep, komora). Odebíráme dle chuti.
4
Kyselinu citronovou není nutné používat za každou cenu. Kdo není jejím zastáncem, nemusí jí použít.
5
Kompot si můžeme udělat i na přímou konzumaci a to tak, že si svaříme trochu nálevu z vody a cukru, do kterého přidáme omyté bobule vína, klidně i s kousky oloupaných jablek nebo hrušek (ty podle pevnosti můžeme dát vařit o něco dříve). Kompot si můžeme také dochutit kouskem očištěné citronové kůry, skořicí, hřebíčkem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Hroznové víno Jablka Kyselina citronová Maliny Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Maďarská variace

Maďarská variace

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Kološvárské zelí z remosky
Kološvárské zelí z remosky
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
Kombuchový čaj
Kombuchový čaj
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech
Konšelské peklo
Konšelské peklo
Kontrabáš z pohanky
Kontrabáš z pohanky
  • Recepty.cz
  • Kompot z hroznového vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact