• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
Napište svůj komentář k receptu

Kolenová chrochtačka

autor: Razorblade.angel
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolenová chrochtačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno předvařené a vykoštěné
    • 0,50
      l kečup - jemný
    • rajský protlak
    • sůl
    • 3
      cibule nakrájená na kolečka
    • česnek hodně
    • nové koření dostatečně
    • bobkový list
    • 2
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup, rajský protlak, bobkový list, nové koření, sůl a hodně česneku nakrájeného na plátky. Kousky kolena obložíme syrovými brambory (nejlépe novými a malými i se slupkou) a zalijeme připravenou směsí a podlijeme černým pivem a dáme péct do trouby.
2
Zaručuji, že budete mít krátery za ušima a pusu od omáčky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pepa | 3. 11. 2013 11:39

    supr jen misto kecupu a protlaku bych dal rozmixovany rajcata

  • Naďa Lhotáková | 22. 11. 2009 19:49

    Díky za skvělý recept,uvařila jsem na Gurmána.Super....dávám 1*

  • Majka Rončáková | 29. 6. 2009 09:11

    Dělala jsem o víkendu, ale cibuli jsem nesmažila, včechno jsem to dala najednou do pekáče, skvělý sosík. dávám 1.

  • Jana Sosnová | 24. 6. 2009 09:36

    Tak včera jsme to měli k večeři a musím pochválit.Bylo to naprosto úžasné a těším se ,že si uděláme zase.Manžel taky moc chválil.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:11

    Koleno jsem vykostila, maso nakrájela na střední kousky a pekla v klasickém hlubokém plechu (jak peču piškotové těsto). S masem jsem pekla i kosti. Při obíračce byla na manžela pěkná podívaná = špinavá pusa a krátery za ušima. Dávám velikánskou 1. Doporučuji zhrešit a ,děvčata, jednou za čas nepočítat Kj(kcal.:-))))

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 23:06

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • Danka Snášelová | 23. 2. 2008 22:34

    Děvčata, tak u nás se již chrochta. I když manžel zatím obírá jenom kostičky, tak má již teď krátery za ušima. Před chvíli jsem koleno dopekla a celým bytem se valí nádherná vůně. Držela jsem se receptu, jenom brambory jsem vynechala. A uděla jsem asi dobře. Omáčka je totiž dost hustá. Musela jsem maso se sosem dost často míchat a podlévat vodou (přibližně každých 10 minut). Měla jsem strach, aby se omáčka nepřipálila. Černého piva (Kozel 10) jsem dala 2 dcl.- jak je uvedeno v ingrediencích. Bála jsem se dát víc, aby omáčka nezhořkla. Proto jsem během pečení koleno podlévala jenom vodou. Až ke konci pečení jsem přilila trošku piva. Sos je vynikající. Příště se toho piva bát nemusím. Ale raději nic nepřehánět. Syrové koleno i s kostí vážilo 2 kg. Na toto množství jsem dala 10 stroužků česneku (příště dám víc). Ten sos to snese. Potom jsem dala 1 zarovnanou lžičku mletého nového koření a 2 velké bobkové listy.

  • mia | 11. 2. 2008 09:47

    chro chro jde se na to :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 11:54

    Danko dejte vědět jestli měl manžel při tom chrochtání také krátery za ušima :-))))

  • Danka Snášelová | 7. 2. 2008 10:50

    Šup a receptík je v oblíbených. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. To bude pošušňáničko! Už vidím manžela jak blahem chrochtá :-)))

  • Věra z Dc | 7. 2. 2008 09:39

    jéééééééééééééé to je nádherný recept ...musím koupit aspoň 2 kolena, nejraději bych dala vééélikou jedničku, ale až po odzkoušení ... díky za recept už se tiskne :-)))))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:31

    Díky za recept,už chrochtám,když to čtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kečup - jemný Nové koření Pivo - černé Rajský protlak Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dalamánky

Dalamánky

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

121
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
48
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
19
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Kolenová chrochtačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact