• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

autor: sejny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto vychlazené
    • 2
      hrst hladká mouka na posypání pracovní plochy
    • 200
      g čokoláda - mléčná nebo ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g maliny nebo ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
2
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
3
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
4
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
5
Převzato z časopisu Apetit č. 10.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:15

    Je to dobre, ale strasne malo.Neviem kde som spravila chybu,ale musela som ho nechat celu noc v ladnicke aby stuhol.Nemala som listkove cesto tak som dala na spodok rozdrvene susienky, ktore som pokvapkala malinovym kremom.

  • Kafenka :-) | 13. 11. 2005 10:31

    Recept vypadá lákavě, jen by mne zajímalo, jestli ta náplň - čokoláda + šlehačka - není moc mastná a sladká? Díky

  • Iva Kindlová | 5. 11. 2005 00:36

    Dnes jsem ho dělala znova,měla jsem návštěvu,tak byl zase hned pryč a všem to mooooc chutnalo.Apetit nekupuji,tak jsem moc ráda,že to paní Petra dala sem do receptů,ještě jednou Vám moc děkuji za výýýborný recept,kdybych mohla,tak Vám dám další jedničku!!!!!!!!!

  • Anonym | 31. 10. 2005 13:25

    Jani, dělala jsem to na plechu...ale chce to zdvojnásobit polevu tzn. čtyři čokolády a 500 ml smetany, což už je krapet drahé. Použila jsem plech s vyšším okrajem a těsto vytáhla, aby mělo "okraje" protože to opravdu tuhne tak dvě tři hodinky.o))). Apettit je měsíčník jsou tam jednoduché ale dobré recepty . Stojí 39korun

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 12:42

    Co je, prosím , Apetit - to je časopis.? Neznám ho a jestli tam jsou dobré recepty, musím se poptat.Ještě dotaz - jak má být silné to lístkové těsto ve formě? Můžu to dělat i na plechu? Nepochopila jsme větu - Formu vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo - u hladké formy - zdvojte..... Poraďte, prosím.

  • Lidka Kábrtová | 31. 10. 2005 07:36

    Recept na koláč je z Apetitu č. 10, je tam i fotka.

  • Iva Kindlová | 28. 10. 2005 23:42

    Dnes odpoledne jsem upelka v 19 hod.jsme se do toho s manželem pustili a je 22:30hod.a není nic.Musím říci,že je to přímo vynikající!!!!!Dávam za jedna.Díky moc za rychlí a mooooc dobrýýý receptík!!!!

  • petra | 28. 10. 2005 19:01

    áá tohle je z Apetitu... dneska jsem to dělala..je to dobré

  • Iva Kindlová | 27. 10. 2005 00:11

    Tak to může být opravdu moc dobré,o víkendu vyskouším a dám vědět jak to bylo dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hladká mouka Listové těsto Maliny Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…
23
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s…
13
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact