• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

autor: sejny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto vychlazené
    • 2
      hrst hladká mouka na posypání pracovní plochy
    • 200
      g čokoláda - mléčná nebo ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g maliny nebo ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
2
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
3
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
4
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
5
Převzato z časopisu Apetit č. 10.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:15

    Je to dobre, ale strasne malo.Neviem kde som spravila chybu,ale musela som ho nechat celu noc v ladnicke aby stuhol.Nemala som listkove cesto tak som dala na spodok rozdrvene susienky, ktore som pokvapkala malinovym kremom.

  • Kafenka :-) | 13. 11. 2005 10:31

    Recept vypadá lákavě, jen by mne zajímalo, jestli ta náplň - čokoláda + šlehačka - není moc mastná a sladká? Díky

  • Iva Kindlová | 5. 11. 2005 00:36

    Dnes jsem ho dělala znova,měla jsem návštěvu,tak byl zase hned pryč a všem to mooooc chutnalo.Apetit nekupuji,tak jsem moc ráda,že to paní Petra dala sem do receptů,ještě jednou Vám moc děkuji za výýýborný recept,kdybych mohla,tak Vám dám další jedničku!!!!!!!!!

  • Anonym | 31. 10. 2005 13:25

    Jani, dělala jsem to na plechu...ale chce to zdvojnásobit polevu tzn. čtyři čokolády a 500 ml smetany, což už je krapet drahé. Použila jsem plech s vyšším okrajem a těsto vytáhla, aby mělo "okraje" protože to opravdu tuhne tak dvě tři hodinky.o))). Apettit je měsíčník jsou tam jednoduché ale dobré recepty . Stojí 39korun

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 12:42

    Co je, prosím , Apetit - to je časopis.? Neznám ho a jestli tam jsou dobré recepty, musím se poptat.Ještě dotaz - jak má být silné to lístkové těsto ve formě? Můžu to dělat i na plechu? Nepochopila jsme větu - Formu vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo - u hladké formy - zdvojte..... Poraďte, prosím.

  • Lidka Kábrtová | 31. 10. 2005 07:36

    Recept na koláč je z Apetitu č. 10, je tam i fotka.

  • Iva Kindlová | 28. 10. 2005 23:42

    Dnes odpoledne jsem upelka v 19 hod.jsme se do toho s manželem pustili a je 22:30hod.a není nic.Musím říci,že je to přímo vynikající!!!!!Dávam za jedna.Díky moc za rychlí a mooooc dobrýýý receptík!!!!

  • petra | 28. 10. 2005 19:01

    áá tohle je z Apetitu... dneska jsem to dělala..je to dobré

  • Iva Kindlová | 27. 10. 2005 00:11

    Tak to může být opravdu moc dobré,o víkendu vyskouším a dám vědět jak to bylo dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hladká mouka Listové těsto Maliny Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Americké muffiny

Americké muffiny

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
29
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
27
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
23
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
22
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact