• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

autor: sejny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto vychlazené
    • 2
      hrst hladká mouka na posypání pracovní plochy
    • 200
      g čokoláda - mléčná nebo ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g maliny nebo ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
2
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
3
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
4
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
5
Převzato z časopisu Apetit č. 10.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:15

    Je to dobre, ale strasne malo.Neviem kde som spravila chybu,ale musela som ho nechat celu noc v ladnicke aby stuhol.Nemala som listkove cesto tak som dala na spodok rozdrvene susienky, ktore som pokvapkala malinovym kremom.

  • Kafenka :-) | 13. 11. 2005 10:31

    Recept vypadá lákavě, jen by mne zajímalo, jestli ta náplň - čokoláda + šlehačka - není moc mastná a sladká? Díky

  • Iva Kindlová | 5. 11. 2005 00:36

    Dnes jsem ho dělala znova,měla jsem návštěvu,tak byl zase hned pryč a všem to mooooc chutnalo.Apetit nekupuji,tak jsem moc ráda,že to paní Petra dala sem do receptů,ještě jednou Vám moc děkuji za výýýborný recept,kdybych mohla,tak Vám dám další jedničku!!!!!!!!!

  • Anonym | 31. 10. 2005 13:25

    Jani, dělala jsem to na plechu...ale chce to zdvojnásobit polevu tzn. čtyři čokolády a 500 ml smetany, což už je krapet drahé. Použila jsem plech s vyšším okrajem a těsto vytáhla, aby mělo "okraje" protože to opravdu tuhne tak dvě tři hodinky.o))). Apettit je měsíčník jsou tam jednoduché ale dobré recepty . Stojí 39korun

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 12:42

    Co je, prosím , Apetit - to je časopis.? Neznám ho a jestli tam jsou dobré recepty, musím se poptat.Ještě dotaz - jak má být silné to lístkové těsto ve formě? Můžu to dělat i na plechu? Nepochopila jsme větu - Formu vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo - u hladké formy - zdvojte..... Poraďte, prosím.

  • Lidka Kábrtová | 31. 10. 2005 07:36

    Recept na koláč je z Apetitu č. 10, je tam i fotka.

  • Iva Kindlová | 28. 10. 2005 23:42

    Dnes odpoledne jsem upelka v 19 hod.jsme se do toho s manželem pustili a je 22:30hod.a není nic.Musím říci,že je to přímo vynikající!!!!!Dávam za jedna.Díky moc za rychlí a mooooc dobrýýý receptík!!!!

  • petra | 28. 10. 2005 19:01

    áá tohle je z Apetitu... dneska jsem to dělala..je to dobré

  • Iva Kindlová | 27. 10. 2005 00:11

    Tak to může být opravdu moc dobré,o víkendu vyskouším a dám vědět jak to bylo dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hladká mouka Listové těsto Maliny Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Česneková plec

Česneková plec

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Velkolepá veselka dcery Banderase a Griffithové:  Antonio provdal jedinou dceru!

Velkolepá veselka dcery Banderase a Griffithové: Antonio provdal jedinou dceru!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact