• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový piškot - korpus

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce velká
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g kokos
    • 1,50
      lžíce kakao podle barvy - cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce olej
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • máslo na vymazání formy
    • strouhaný kokos nebo hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Tři větší (případně 4 menší) vejce rozklepneme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, prošleháme a vmícháme mouku s kypřidlem a kokosem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
O trochu větší polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (cca 22-23 cm).
3
Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Špejlí nebo jehlicí opatrně těsta promícháme, aby se nám udělalo mramorování a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme čistou špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Korpus necháme zchladnout, pak prokrojíme a zdobíme dle chuti. Dobré je pocákat před natíráním krému rozkrojené korpusy kokosovým likérem nebo rumem.
5
Těsto můžeme nechat pouze světlé nebo ho obarvit kakaem celé. Záleží na naší chuti.
6
Pokud chceme dělat korpus na velký plech, zvýšíme dávku na šest vajec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

44
Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Kapsy s mozzarellou a…
32
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
29
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
22
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
22
korbačíky
korbačíky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Kokosový krémeš
Kokosový krémeš
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact