• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané zlatavé koblížky v sobě ukrývají méně tradiční náplň - jablka restovaná v pikantním karamelu ochuceném voňavou skořicí a muškátovým oříškem. Potěšíte s nimi všechny mlsné jazýčky, ať už je připravíte k tradičnímu masopustu nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Suroviny

15 porce
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 3
      ks jablko
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • skořice na obalení

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Škrob rozpusťte ve 2 lžících vody a vlijte k jablečné směsi. Nechte asi 2 minuty mírně vařit, odstavte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rukama těsto splácněte a válečkem rozválejte na placku silnou asi dva centimetry. Kulatou formičkou vykrájejte z plátu kolečka o průměru asi 6 cm. Ze zbylého těsta vyválejte nový plát a pokračujte ve vykrajování. Na polovinu koleček naneste doprostřed lžíci karamelových jablek, přiklopte druhým kolečkem těsta a okraje dobře zmáčkněte. Naskládejte je na pomoučněnou plochu vedle sebe, překryjte utěrkou a nechte opět asi 30 minut kynout.
3
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 centimetrů. Koblihy v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik koblih, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Koblihy skládejte vrchní stranou dolů. Přiklopte pokličkou a smažte asi 1 minutu, dokud na spodní straně nezezlátnou. Koblihy otočte a dosmažte již nepřikryté.
4
Hotové koblihy vyndávejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. Pokračujte stejně i se zbytkem koblih. Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Koblihy můžete naplnit i švestkami dušenými se skořicí nebo nadrobno pokrájenými hruškami orestovanými na másle.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablko Máslo Moučkový cukr Muškátový oříšek Olej Skořice Skořice - mletá Škrob Těsto

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Mramorové maso

Mramorové maso

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Svařák

Svařák

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

118
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
66
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Malinovo-jahodové muffiny
Malinovo-jahodové muffiny
39
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact