• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
6fotografií
Nahrát fotku
 

Masopustní koblihy, které si zamilujete na první sousto. Nejlepší na nich je, že je nemusíte dělat jen na masopust!

Koblihy

Suroviny

20 porce
    • 175
      g hladká mouka
    • 175
      g polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko vlažné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 30
      g cukr krupice + trocha na kvásek
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 2
      vejce pokojové teploty
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení
  • Na dohotovení
    • 130
      g džem
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek.
2
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, zaprášíme moukou a vše rozmícháme.
3
Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
4
Do mísy prosejeme obě mouky.
5
Přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
6
Vytvoříme důlek, do kterého nalijeme kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a rum.
7
Za pomoci háku uhněteme těsto v robotu. Trvá to asi 10 minut.
8
Hotové těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme do bochánku.
9
Ten necháme v zakryté míse kynout, než zdvojnásobí svůj objem, trvá to asi 90 minut.
10
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
11
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
12
Z kousků těsta vytvarujeme kuličky a zase dáme kynout na pomoučenou utěrku na 30-45 minut.
13
Mezitím rozpálíme tuk na asi 175 stupňů.
14
Koblihy smažíme v oleji dozlatova, obracíme je po dvou minutách.
15
Hotové koblihy odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
16
Vychladlé koblihy propíchneme a plníme marmeládou a na závěr pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Valentýn Narozeniny a párty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Fritování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Tuk na smažení tuzemák Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
31
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
31
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
31
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
  • Recepty.cz
  • Koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact