• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
6fotografií
Nahrát fotku
 

Masopustní koblihy, které si zamilujete na první sousto. Nejlepší na nich je, že je nemusíte dělat jen na masopust!

Koblihy

Suroviny

20 porce
    • 175
      g hladká mouka
    • 175
      g polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko vlažné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 30
      g cukr krupice + trocha na kvásek
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 2
      vejce pokojové teploty
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení
  • Na dohotovení
    • 130
      g džem
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek.
2
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, zaprášíme moukou a vše rozmícháme.
3
Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
4
Do mísy prosejeme obě mouky.
5
Přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
6
Vytvoříme důlek, do kterého nalijeme kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a rum.
7
Za pomoci háku uhněteme těsto v robotu. Trvá to asi 10 minut.
8
Hotové těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme do bochánku.
9
Ten necháme v zakryté míse kynout, než zdvojnásobí svůj objem, trvá to asi 90 minut.
10
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
11
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
12
Z kousků těsta vytvarujeme kuličky a zase dáme kynout na pomoučenou utěrku na 30-45 minut.
13
Mezitím rozpálíme tuk na asi 175 stupňů.
14
Koblihy smažíme v oleji dozlatova, obracíme je po dvou minutách.
15
Hotové koblihy odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
16
Vychladlé koblihy propíchneme a plníme marmeládou a na závěr pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Valentýn Narozeniny a párty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Fritování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Tuk na smažení tuzemák Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Veganský perník

Veganský perník

Litá buchta

Litá buchta

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Krowky

Krowky

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Krtkův dort
Krtkův dort
34
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
21
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
21
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
21
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
  • Recepty.cz
  • Koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact