• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby
Napište svůj komentář k receptu

Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule malá
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      l hovězí vývar nebo z kostky
  • Jíška
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule malá
    • 4
      lžíce hladká mouka
  • Omáčka
    • 1
      ks polotovar - halali
    • 2
      dl smetana
  • Omáčka 2.
    • 300
      g kečup - jemný
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      dl smetana
  • Dochucení
    • sůl
    • citron
    • skořicový cukr jen do druhé omáčky

Postup přípravy receptu

1
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu. Vhodíme do vařícího, dostatečně slaného vývaru a vaříme 12 minut. Pak vyjmeme, vývar ponecháme na zalití jíšky. Na oleji do sklovita osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vlažným vývarem a trochou vody, podle druhu vybrané omáčky přidáme polotovar "Halali", nebo kečup s bobkovým listem.
2
Necháme provařit, ke konci zjemníme smetanou, procedíme, přidáme kuličky a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme - sůl, citronová štáva, cukr, do rajčatové omáčky můžeme přidat trochu skořicového cukru.
3
**Poznámka** Na omáčku č.1: polotovar, který je zde vložený pod názvem ""Halali"" + 2 dcl smetany nebo si uděláme omáčku vloženou pod názvem ""Falešná svíčková omáčka"", kde využijeme vývar z vaření kuliček a do hotové omáčky přidáme kuličky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:57

    Opravdu krasne napsane ingredience, vsechna cest. :'( :'( :'(

  • Iva Rácová | 23. 10. 2007 22:03

    Velmi chutné, povedlo se i dceři (začátečnici), dělala s rajskou omáčkou, příště zkusím druhou variantu. děkuji za recept

  • Eva Konečná | 29. 12. 2006 10:05

    Velmi dobré, já tyto kuličky dělám ale v bílém zelí (přidávám rajský protlak nebo kečup). Kuličky mohu předvařit nebo přímo dát do zelí a dusit v něm. Je to změna a rodině moc chutná. Dá se jíst i za studena, podáváme chleba.

  • Anonym | 11. 8. 2006 13:52

    Kuličky z meltého masa dělám i do rajské omáčky.Způsob je stejný,jen do vývaru,ve kterém kuličky vařím,přidám . bobkový list a nové koření.Jsou pikantnější.Jinak je tento recept znám jako sekaná svíčková.

  • Maruš | 11. 8. 2006 12:45

    Paní Veselá,nemusíte se omlouvat,nebyla jsem uražená.Spíš jsem to brala tak,že jsem se v receptu špatně vyjádřila.Ale od toho jsou komentáře,že si vše můžeme vysvětlit,navzájem poradit a to je fajn. :-)))

  • F. Veselá | 10. 8. 2006 17:40

    Dekuji, ted jsem to pochopila. Prominte, nechtela jsem Vás urazit.

  • Aninka | 29. 7. 2006 17:50

    Receptu rozumím dobře,ale je tost pracný.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:41

    Je to myšleno tak,aby byl vývar slaný tak akorát a ne planý a přesolený taky ne,aby kuličky měly dobrou chuť.Asi jsem to špatně napsala.Po přidání všech ingrediencí z toho rozhodně Slané knedlíčky nemám,většinou ještě trošku dosoluji.Když je v receptu uvedeno -dochutíme,tak já to chápu tak,že se dochucuje,když je třeba.Když je omáčka slaná dost,tak tam samozřejmě už žádnou sůl nepřidávám.

  • F. Veselá | 28. 7. 2006 12:28

    Proc má být ten vývar dostatecne slaný? Nakonec dochutit opet solí. Nemel by se recept jmenovat Slané knedlicky...?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Hladká mouka Hovězí vývar Kečup - jemný Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Polotovar - Halali Skořicový cukr Smetana Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Brampatáčky

Brampatáčky

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

61
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
46
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
37
Bramboráky
Bramboráky
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Manželství šéfkuchaře Radka Kašpárka: Definitivně rozvedeni! Žena Andrea schytala během pár měsíců tři životní rány

Manželství šéfkuchaře Radka Kašpárka: Definitivně rozvedeni! Žena Andrea schytala během pár měsíců tři životní rány

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact