• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kližka se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kližka se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g cibule
    • slunečnicový olej
    • 200
      g máslo
    • 200
      g celer
    • 200
      g mrkev
    • 4
      ks česnek
    • 200
      g petržel
    • tymián 1/3 svazku
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn 1/5 svazku
    • 500
      ml červené víno
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks šalotka 2 minuty povařené v červeném víně
    • 300
      g karotka
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g kaštany
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.
2
Zařízněte zprostředka pod blánou a táhněte ke stranám.
3
Kližku rozkrojte na čtyři rovnoměrné válečky, které potřete olejem, osolte, opepřete.
4
Po obvodu je svažte provázkem nebo kusem alobalu poskládaným do pásu.
5
Kořenovou zeleninu nakrájejte na 2cm kousky a rozložte v pekáčku. Přidejte rozmáčknutý česnek, bylinky a koření.
6
Kližku z obou stran opečte na pánvi s rozehřátým olejem tak, aby se maso zatáhlo.
7
Maso zbavte alobalu a vložte do zeleniny. Zalijte vývarem (raději vodou než bujonem z kostky) a při 140 °C pečte 2 hodiny. Pak je nechte hodinu dopékat v troubě při zbytkové teplotě, přitom zkřehne. Uchovejte v teple. Základ zalijte červeným vínem.
8
Přidejte 2 lžíce medu a zredukujte na omáčku.
9
Přeceďte ji a před servírováním prohřejte. Mezitím připravte glazovanou zeleninu. Spařenou a zchlazenou zeleninu orestujte na rozpuštěném cukru s máslem, dokud se kolem ní nevytvoří rovnoměrná glazura. Kližku nechte rozpadnout na jednotlivé kousky, které přelijete omáčkou.
10
Podávejte s bramborovým či pastinákovým pyré a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí kližka Hovězí vývar Karotka Kaštany Máslo Med Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rozmarýn Růžičková kapusta Šalotka Slunečnicový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

152
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
116
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
65
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
34
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact