• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Klasický houskový knedlík

autor: Misha88
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 141
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek teplá voda
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a droždím, vodu přidáváme dle potřeby, ale těsto by nemělo být zas tak husté, pamatujte, že ztvrdlé housky ještě nějakou tu vodu seberou.
2
Těsto necháme 20 minut kynout na teplém místě. Potom vyválíme knedlíky, dejte pozor na praskliny, nejlepší je vyválet si bochánek, na který budeme uprostřed tlačit, a tím se nám protáhne. Vaříme ve vroucí vodě, z každé strany po 10 minutách. Když budeme chtít knedlík vyndat, dbejte na to, abyste měli připravenou vidlici, anebo nějaký jemný nůž, protože když knedlík vyndáváte, musíte ho propíchat, aby se neslil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza_J | 5. 4. 2015 12:51

    Super. Jednoduche a vyborne.

  • iris | 21. 12. 2013 04:36

    je skvělí,všem chutna :-[ l

  • Borgia | 24. 2. 2013 21:04

    Knedlik bez mleka a vajicka? To je recept jako za valky. :-(

  • jmuell1 | 26. 10. 2012 17:06

    Dnes jsem dělala. Je moc dobrý. Jen jsem si udělala klasický kvásek (na dvojitou dávku z celého droždí) - špetka cukru a kapka mléka. A někde jsem v komentářích četla, že je dobré přidat lžičku oleje. Zkusila jsem to a nevím. Buď je to tím vším nebo jen náhoda, každopádně jsou to nejlepší knedlíky, co jsem zatím měla!

  • ramona | 1. 1. 2012 12:57

    Ted jsem ho dodělala a hurá povedl se ... ale je to obyčejný knedlík asi bych jej vylepšila o žloutky a mléko (místo vody )....nechápu,že je dělá někdo tady i bez vajíčka ...tak to mi připadne moc chudobné...hmm

  • Aaandrea | 25. 12. 2010 11:21

    Dávám.1 je výborný

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 19:40

    Hotový knedlík půlím nití,aby se nesrazil.Rohlíky jsem krájel těsně před přípravou,když se krájí dřív a nechají se ztvrdnout,jsou zbytečně ,,ostré,,.Řekl bych,že soli je až,až... .Droždí nechávám vždy ,,rozpustit,, v důlku z mouky(bez soli!),pak teprve míchám s ostatními ingrediencemi... .

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:57

    ale ne v pořádku , to bylo pouhé konstatování ;-) přeji taky hezký den

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 10:55

    ...nepadlo ani slovo o přivlastňování :-\ ,jen,že je tu skoro totožný ;-) .Hezký den,nechtěl jsem Vás namíchnout =-O

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:31

    klasický kynutý knedlík se kterým už pracuji mnoho let jak doma tak i v práci, Muj recept to není a z toho důvodu si ho nebudu přivlastňovat.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:14

    ,,Ivetčin kynutý knedlík,, ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Makovec

Makovec

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Crème Brûlée
Crème Brûlée
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou
Brokolicový nákyp se…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický burger
Klasický burger
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact